Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Március 14. 14:55, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Másolatot loptak el a valódi Brueghel-festmény helyett egy olaszországi templomból

Másolatot loptak el a valódi Brueghel-festmény helyett egy olaszországi templomból

Másolatot loptak el a valódi ifjabb Pieter Bruegel (1564-1637/38) flamand festő alkotása helyett szerda reggel egy olaszországi templomból, mert a nagy értékű művet már egy hónapja kicserélték egy másolatra

- írta a BBC News az olasz rendőrség közleménye alapján. A Krisztus keresztre feszítését ábrázoló műalkotást szerda reggel vitték el a tolvajok Castelnovo Magra liguriai település Szent Mária Magdolna templomából.

A tolvajok kalapáccsal törték be a tároló üvegét, a bűntény után autóval menekültek el.

Órákkal később a helyi rendőrség elmondta, hogy hallottak a műkincslopás tervéről, ezért kamerákat szereltek fel, hogy segítségükkel elkapják a tolvajokat.

A festményt másolattal helyettesítették, az eredetit biztonságos helyre szállították - közölték a rendőrök.

A kamerák felvételeit tanulmányozzák, a nyomozók keresik a bűnözőket.

A bűntény után, mielőtt a cserére fény derült volna, Daniele Montebello polgármester az ANSA hírügynökségnek elmondta, "ez egy felbecsülhetetlen értékű műalkotás, ellopása hatalmas csapás közösségünkre".

Később elárulta, hogy tudott a cselről, de "a nyomozás érdekében egy ideig nem mondhatott róla semmit".

A templom dolgozóinak és a híveknek is megköszönte a türelmet, "mivel néhány hívő észrevette, hogy a festmény nem azonos az eredetivel, de megőrizte a titkot".

A Krisztus keresztre feszítése Brueghel jól ismert képe, melynek több változata is fennmaradt, egyet a budapesti Szépművészeti Múzeum őriz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése