Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Január 13. 15:09, péntek | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Meglepő tények a gabonapelyhekről

Meglepő tények a gabonapelyhekről

Véletlenül találták fel, óriási gyárban készítik, és az angolok fogyasztják belőle a legtöbbet - íme néhány kevésbé ismert tény a gabonapehelyről!

A gabonapehely ízletes reggeli, amelyet évtizedek óta fogyasztanak a világ minden pontján. De tudta például azt, hogy a kukoricapehely ma is pont olyan méretű és alakú, mint amikor több mint száz éve megszületett? A Hvg.hu összegyűjtött néhány kevésbé ismert tényt a gabonapelyhekről!

Véletlenül találták fel
Az 1800-as évek végén John Harvey Kellogg, egy szanatórium főorvosa testvérével, William Keith Kellogg-gal az egészséges étkezés jegyében kukorica, zab és búzaliszt keverékéből granolát készített a betegeinek. William egyszer a búzával kísérletezett, amikor véletlenül túlnedvesítette a szemeket. Nem dobta ki, hanem kinyújtotta és megsütötte. Így születhetett meg a ma ismert búzapehely.

18 focipálya elférne Európa legnagyobb gabonapehelygyárában
A Manchesterben működő hatalmas gyárba havonta több mint 30 ezer tonnányi kukorica érkezik, melyből több mint félmilliárd doboz pehely készül.

Az angolok eszik a legtöbb gabonapelyhet
Nagy-Britanniában fogy a legtöbb gabonapehely Európában. A felnőtt brit lakosság 87%-a fogyasztja előszeretettel, ami napi másfél millió tálnyi finomságot jelent. A rajongást bizonyítja, hogy Londonban van egy olyan étterem is, ahol kizárólag reggelizőpelyheket kínálnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.