Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 13. 09:32, szerda | Helyi
Forrás: delmagyar.hu

Megújulás előtt a Körös-torok

Megújulás előtt a Körös-torok

Alakulóban van a Körös-torok új arculata, megújul a homokpálya, a tengó pálya és egy standot alakítanak ki a vízimentőknek.

- olvasható a delmagyar.hu internetes hírportál közleményében.

A Csongrád egyik vonzerejének számító üdülőterületen munkálatok zajlanak: öt veszélyesnek ítélt fát kellett kivágni, illetve a leromlott állapotú faházak helyett jól felszerelt konténerházakkal várják a majdani vendégeket.

"A Körös-torokban a Kemping, és az úgynevezett Bermuda-háromszögben, egy elhanyagoltabb zöldterületen befejeződött a veszélyes fák csonkolása és a menthetetlen fák eltávolítása, tavaly még sokat aggódtak emiatt, de már minden veszélyforrás elhárult" – tudatta Kiss István, a Csongrádi Homokföveny Idegenforgalmi Start Szociális Szövetkezet igazgató-elnöke.

"Jó hír, hogy a 68 sorszámozott fából csak ötöt kellett teljesen kivágni, a többi „karbantartáson” esett át, fűzfák, hamar ki fognak nyílni. Hatalmas munkán vagyunk túl, amelyet nagy körültekintéssel végeztek a szakemberek" – újságolta a városban Plútó néven is jól ismert férfi, aki tavaly nyáron vette át a területért felelős szövetkezet irányítását. Megköszönte a városellátó intézmény részéről Dékány-Lantos Anikó és Dékány Laura munkáját, akik térítésmentesen, nagy szakértelemmel, a fák tekintetében humánusan készítették el a megelőző dokumentációt. Szintén köszönet illeti a Bodor Csongor által irányított Tiszai Favágók csapatának precíz munkáját. Az önkormányzat támogatásával valósult meg a famentés.

"Sajnos, a kemping területén található öt olyan faház, amelyek szálláshelyként már nem üzemelhetnek. A probléma megoldására igényes, jól felszerelt konténerházakat helyezünk el a területen, bízva abban, hogy elnyerik leendő vendégeink tetszését" - folytatta Kiss István.

"Összefogás van kialakulóban a vállalkozók részéről is a Körös-torok új arculata érdekében: megújul a homokfocipálya egy csongrádi cég jóvoltából – amely üzemeltetni is fogja –, a lábtengó pálya is fel lesz újítva, szintén egy vállalkozó közreműködésével, valamint egy harmadik cég vállalta, hogy egy standot készít a vízimentők részére" – közölte Kiss István.

A rendőrség kérésére levették a „lakó-pihenő övezet” táblát, mivel értelmezése problémába ütközött, helyette sebességkorlátozó táblákat tesznek ki. Továbbra is számít az ötletekre és az építő jellegű kritikákra a Csongrádi Homokföveny igazgató-elnöke. Az aktuális kérdéseket megtárgyalhatják az üdülőtulajdonosok azon a fórumon, amit április 6-án 10 órára, a régi Galériába hívtak össze.

Cikk forrása: delmagyar.hu / Darók József / Fotó: Csongrádi Körös-török közösségi olda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.