Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. December 02. 17:03, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Mire tanít, mire figyelmeztet bennünket a kereszt?

Mire tanít, mire figyelmeztet bennünket a kereszt?

A Jobbik Magyarországért Mozgalom kiskunfélegyházi szervezete immáron tizedik alkalommal szervezte meg advent első vasárnapján keresztállítási ünnepségét a Petőfi téren.

Az apostoli keresztet Hajagos Gyula a Szent István Templom esperese és Rónaszéki Gábor a Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa áldották meg.
- A kereszt mindig ugyanarról szól. A kereszt nem elsősorban arról szól, ami történt nagypénteken délután a keresztút végén. Jól tudjuk mi történt. Jézust keresztre feszítették. De a „miért” a fontos! Mire tanít, figyelmeztet bennünket a kereszt? Jézus egyszer azt mondta, hogy úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte. A kereszt az Isten szeretetéről szól, mely a végsőkig elmegy: az élet feláldozásáig. Nagyobb szeretete senkinek nincs annál, mint aki az életét adja a másikért. A kereszt erre az életet feláldozó szeretetre figyelmeztet bennünket.
Sokan úgy határozzák meg a karácsonyt, hogy a szeretet ünnepe. Én ezt kiegészíteném azzal, hogy valóban pontos legyen a meghatározás: a karácsony az Isten szeretetének az ünnepe. Nekünk a karácsonyi ünnep alkalmával meg kell nyitni a szívünket arra, hogy befogadjuk Isten szeretetét, az életünkbe fogadjuk azt, akit az Isten szeretetből nekünk ajándékozott: Jézus Krisztust. Ezután nyithatjuk csak meg a kezünket, hogy a szeretetünknek valamiféle jelét adjuk
– mondta ünnepi beszédében Hajagos Gyula atya.

Az esperes szavait követően Rónaszéki Gábor kérte Isten áldását a keresztre:
- Amikor megáldjuk ezt a keresztet, azt kérjük a Jóistentől, hogy mindenki - aki akárcsak véletlenül is erre jár - megérezhesse, hogy az emberré lett második isteni személy, aki értünk az életét is adta, valóban azt a szeretetet hozta el, amely előtt nemcsak a kalapunkat kell megemelnünk, hanem le is kell borulnunk.

A kereszt megáldása után Kollár László a Jobbik Magyarországért Mozgalom kiskunfélegyházi szervezetének vezetője szólt a megjelentekhez:
- Elérkezett Advent, az ünnepvárás időszaka. Mi újból eljöttünk, ahogy évek óta már, hogy felállítsuk és megáldjuk a keresztet. Eljöttünk, mert lelkünkből fakadóan nem tehettünk mást. Kötelez bennünket az elhivatottság, mely hajt bennünket, hogy megtartsuk, fenntartsuk azt az értékrendet, melyet élőnek és üdvösnek tartunk. Lelkünkből fakadó elhivatottsággal tesszük dolgunkat minden akadály, minden ellentétes akarat ellenére is. Sodor, pofoz bennünket a mindig aktuális trend, az ellentétes, vagy mást előtérbe helyező akarat, de mi minden esetben kitartunk és elhozzuk ide a keresztünket – mondta beszédében a képviselő.

Az ünnepi műsort Sövény Tibor előadóművész, Kiss Ákos Jenő és Toldi Nilla énekesek színesítették előadásukkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.