Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Október 06. 09:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Muzsika és zene ugyanúgy szükségletünk, mint a levegő

Muzsika és zene ugyanúgy szükségletünk, mint a levegő

Mindennapjainkat a zaj, a lárma hatja át. Nem véletlen, tehát, hogy az 1975-től bevezetésre került a „Zene Világnapja” óta minden évben óriási jelentőséggel bír az október elején megünneplésre kerülő zene.

Életünkben nagyon megváltozott a zene szerepe az évek folyamán. Nagyon sokáig nem csak egy napon gondoltunk a muzsikára és élveztük a zene csodálatos, lélekemelő hatásait, hanem amikor csak hallottuk, vagy esetleg játszottunk egy hangszeren, az mind-mind ünnepnek számított.

Gondoljunk csak bele, hogy még napjainkban is, ha emelkedett pillanat adódik az életünkben, azt zenével szenteljük meg. Mivel az ember érzelmi lény, hangulatát tekintve pedig minden szélsőséget képes megélni, ezért véleményem szerint a zene minden nap szükségletként jelenik meg életünkben, úgy mint a levegő, vagy az élelem. A muzsika elkísér egész életünkben. Köztudott, hogy már a magzati állapotban egyedi módon reagálunk különböző zenékre. A zene legnagyobb hatalma pedig abban áll, hogy ha komolyan odafigyelünk rá, akkor az érzelmi hatás párosulhat egy nagyon magasrendű intellektuális élménnyel is.

Ezt a páratlan élményt nyújtotta hallgatói számára a Nemzetközi Zenei Világnap alkalmából október 1-jén, a Szent István Templomban megrendezésre kerülő Ünnepi Hangverseny, melyen közreműködtek a Batthyány Lajos Általános Iskola alsós és felsős kórusa Nagyné Mészáros Erika és Molnár Elvira vezetésével, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Szatmári Imre vezetésével, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola Vonószenekara Szőke Endre vezetésével, Fazekas Tamás, a Szent István Templom kántora, valamint Kis-Fekete Vilmos karmester vezényletével a fúvósok kara, zongorán pedig Fazekas Tamás közreműködtek.

Patkós Mariann és Patkós Maja ifjú hárfaművészek pedig olyan angyali muzsikát mutattak be közönségüknek, amelyet végighallgatva teljesen megszűnt a külvilág mindenki számára és egy más dimenzióban, más idősíkon, szinte a tündérek kertjében érezhette magát az ember, még ha csak egy pár pillanatra is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.