Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Augusztus 29. 10:20, kedd | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Nem véd a bajtól a vörös madzag

Nem véd a bajtól a vörös madzag

Tégy egy Vörös Fonalat a bal csuklódra, úgy működik, mint a modern orvostudomány vakcinái! - javasolja néhány kétes információkat feldolgozó oldal.

Abszurdnak tűnhet, mégis fontos tisztázni: a bal csuklóra kötött piros madzagnak semmiféle pozitív hatása nincs szervezetünkre, nem véd meg betegségektől, és védőoltások helyett sem alkalmazható.

A módszernek semmi tudományos alapja nincs, akármilyen minőségű és színű madzagot köthetünk a csuklónkra, semmilyen módon nem befolyásolhatjuk vele egészségi állapotunkat. A Ködpiszkáló legújabb bejegyzésében hívta fel a figyelmet az interneten terjedő abszurd módszerre.
Semmitől nem véd a "varázsfonal"

A Kabbala tanaira hivatkozó "gyógymódról" az alábbiakat írták: a bal csukló körül viselve a vörös fonal ugyanazon az úton működik, ahogy a modern orvostudomány vakcinái. "Amikor valamilyen betegség ellen oltást kapunk, a betegség egy gyengült vírustörzsét a vakcinán keresztül kapjuk meg. A lelket is hasonló technikával tudjuk immunissá tenni (...) A Vörös Fonalat sajátos módon a bal csuklónkra kötve, megvédjük magunkat a bármilyen felénk irányuló ártalmas negativitástól" - írják. A Kabbala szerint a színeknek speciális frekvenciái vannak, a vörös pedig a veszély színe. Mivel pedig a cikk szerint az energia a test bal oldalán hatol be, a vörös szalagot is a bal csuklóra kell felkötni, így meggátolható, hogy a negatív energiák a testbe hatoljanak.
A bal csuklóra kötött piros madzagnak semmiféle pozitív hatása nincs az egészségünkre.

Erre a fonalra pedig az előírásoknak megfelelően hét csomót kell kötni, egy-egy csomó ugyanis "azt a hét spirituális dimenziót jelképezi, amely a jelen valóságunkkal van összeköttetésben". A szöveg kiemeli még, hogy olyan személy kösse fel a fonalat, aki aki szeret minket, és akiben mi is mélyen megbízunk. Miközben pedig felteszi, mi "a Gonosz Szem örök távol tartását kérhetjük a Fénytől".

Természetesen színtiszta abszurditás, hogy a vörös fonál megvéd a betegségektől, mindez pedig fokozható, ha azt állítjuk, hogy úgy működik, mint a modern orvostudomány vakcinái. Ugyanis sehogy nem működik - olvasható helyesen a Ködpiszkáló blogon. Az ehhez hasonló, a nyugati orvoslás minden eddigi alapvetéseivel szembemenő varázspraktikák terjesztése pedig nem csak a rosszul tájékozott olvasót veszélyezteti. Gyermekét is súlyos egészségi kockázatnak teheti ki, ha ilyen cikkeket olvasva úgy dönt, hogy a kötelező oltások helyett egy darab piros fonállal védené meg gyermekét például a tetanusztól vagy a gyermekbénulástól

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.