Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2019. Július 23. 09:38, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Népszerű volt idén is a Mezgé lovas tábora

Népszerű volt idén is a Mezgé lovas tábora

Idén már hirdetni sem kellett, így is túljelentkezés volt a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium lovas táborára.

Ezúttal 23 fővel indult az egy hetes program, melyen reggel 8-órától délután fél 5-ig gondoskodtak az iskola tanárai, jelenlegi és volt tanulói a 6-13 éves korosztályú gyerekek szórakoztatásáról és a nyári szünidejük kellemes, de hasznos eltöltéséről.

A gyerekek a tábor ideje alatt nemcsak a lovak ellátását – takarmányozása, ápolása – és a velük való bánást tanulják meg, hanem kapcsolatot teremthetnek a tangazdaság egész állatállományával úgy, mint szarvasmarha, juh, sertés stb. Sőt a hét közepén ellátogattak Fekete Benő lovas tanyájára is, ahol a western lovaglás kulisszatitkaiba nyerhettek betekintést.

Az állattartás mellett pedig még a növénytermesztéssel is megismerkedhetnek a táborozók a színes programoknak köszönhetően. Almát és barackot szedhettek és megtömhették vele pocakjukat – mesélt a részletekről lapunknak Rózsa Pál a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

- A mezőgazdasági tevékenységek mellett a sportvetélkedők, a szalonnasütés, a táncház és a különböző kézműves foglalkozások mind-mind arról gondoskodtak, hogy senki ne unatkozzon a tábor ideje alatt. Úgy gondolom ez a legfőbb titka a tábor népszerűségének – tette hozzá az igazgató.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 07:01, szombat | Helyi

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a Kiskun Expo

Kossuth utcai felvonulással, a színpadon ünnepi beszédekkel, emlékplakettek átadásával, a sportcsarnokban szalagátvágással és a 250 szeletes város tortájának megkóstolásával vette kezdetét a Kiskun Expo.

2024. Május 24. 11:19, péntek | Helyi

Átadták a „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat díjait

A város 250. évfordulója alkalmából meghirdetett „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat eredményhirdetését 2024. május 23-án tartották a sportcsarnok parkolójában felállított színpadon.

2024. Május 24. 10:14, péntek | Helyi

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM Next-nél, valamennyi ügyfél ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és applikációban intézheti gáz- és áramügyeit is, a régi áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek