Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 28. 07:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Pezsgett az élet a Platán iskola udvarán

Pezsgett az élet a Platán iskola udvarán

Május 27-én ismét megrendezésre került a Móravárosi Nap. Húsz éve él az a szép hagyomány, amikor az óvoda és az iskola családi napot tart és programokban gazdag, zenés délutánra invitálják a gyerekeket és szüleiket.

A jeles esemény ünnepélyes megnyitóján Csányi József, városunk polgármestere elmondta, hogy mindig szívesen érkezik erre a rendezvényre, hiszen huszonkét évig ő is ebben a városrészben lakott és ide járt óvodába, majd iskolába is. Azt is elmondta városunk első embere, hogy mikor még óvodás volt, egy zöld mező volt az iskola helyén és kis óvodásként azt figyelték, hogyan épül az iskola.
- Most pedig ahogy felnézünk az iskola épületére, el sem hisszük, hogy 30 éve itt áll – mondta elismeréssel pillantva az iskola falaira. Majd beszédének zárásaként örömét fejezte ki, hogy ilyen lelkesek a tantestület tagjai, a móravárosiak, illetve az iskola és az óvoda nevelői, akik megszervezték az első Móravárosi Napot.

Dr. Réczi László így fogalmazott a rendezvény kapcsán: Lehet hatásköröket jogszabály szerint elvonni, hozzátenni, de az önkormányzatnak az intézmények vezetőivel kialakított jó kapcsolata és az az önzetlenség, ami a pedagógusokat és vezetőket jellemzi, kimagasló és példaértékű a városban. S ha ehhez az önkormányzat még hozzá tud tenni anyagilag és erkölcsileg, az az elkövetkező időszak sikereit is meghatározza, melynek köszönhetően a mai rendezvény hagyományteremtő lesz.

Wolnerné Vidéki Szilvia József Attila Általános Iskola igazgatója megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte a tagintézmény vezető Takácsné Medveczki Zsuzsannát és helyettesét Szunyi Anikót, valamint az óvoda vezetőjét Feketéné Editkét. Beszédében kiemelte azt a mérhetetlen erejű összefogást, mellyel a rendezvény létrejöhetett. Emlékeiben még élnek azok az idők, amikor megrendezték a Móravárosi Napokat. Elmondása szerint akkor is oroszlánrészt vállaltak a szervező munkából a tantestület tagjai. A pedagógusok és nevelők, valamint az iskola és óvoda vezetőinek is egyöntetű szándéka az volt, hogy ez a szép hagyomány ismét feléledjen.

Kihasználva az alkalmat Takácsné Medveczki Zsuzsa tagintézmény vezető is felszólalt az megnyitón. Mint ahogy azt elmondta, tavaly egy új játszótér került felavatásra a családi napon, idén pedig egy újabb létesítménnyel dicsekedhet a móravárosi iskola és óvoda. Az új kerékpártároló ezentúl kulturált körülmények között szolgálja a biciklik elhelyezését az iskola fala mellett. Az intézményvezető beszédének zárásaként köszönetét fejezte ki azon családoknak, akik anyagilag is támogatták, illetve éjt nappallá téve szerelték, hegesztették a létesítményt.

Az ünnepélyes megnyitót követően játékok, sportfoglalkozások sokasága fogadta a rendezvényre érkezőket. A szülők, baráti körök bográcsok mellett szorgoskodtak, hogy aztán vendégül tudják látni megéhező gyermekeiket és ismerőseiket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.