Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi
Forrás: Cs. Adrienn

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

Az ünnepnap felvonulással vette kezdetét a Kossuth utcán, melyen a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar tartott zenés ébresztőt a hagyományokhoz hűen. Ezt követően a Parkerdőben folytatódtak a majális programjai.
Csányi József polgármester köszöntőjében mindenkit emlékeztetett arra, hogy idén ünnepli Kiskunfélegyháza mezővárossá való nyilvánításának 250. évfordulóját.

- Úgy hiszem, hogy méltóak vagyunk a mai napig erre a rangra. Kiskunfélegyháza kiáll magáért, olyan értékeket képvisel a kultúrában, az iparban, az oktatásban a mai napig, ami stabil alapokat ad az országnak és a város jövőjének. Ezeket az értékeket meg kell tartanunk itt Kiskunfélegyházán, és nem politikai pályánkon, politikai elvek alapján. Ez egy kisváros, nem kell széthúznunk, össze kell tartanunk, meg kell találnunk a közös szót, valamint annak az értékét, hogy közösen tudjuk ezt a várost képviselni – mondta beszédében a polgármester, majd mindenkinek jó szórakozást kívánt a majális programjaihoz.

A színpadon a délelőtt folyamán számos táncos produkciót láthattak a nézelődők: felléptek többek között a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület két csoportja, a Padkaporos Táncegyüttes Gyöngyvirág, Pitypang, Naprózsa csoportja és a Néptáncműhely is.

A táncos fellépéseket követően felállították a fiatalok a májusfát is, melyet utána körbe is táncolt a közönség a Padkaporos Táncegyüttes tagjainak vezetésével. Az élőzenét Csonka Ferenc és zenekara szolgáltatta: Csonka Ferenc, Kelemen Zsolt és Kisgyőri Krisztián.

A színpadon ezt követően a könnyedebb ritmusok vették át a főszerepet, a Brilli Art Studio Tánccsoport fellépésével, majd a Viktoria Fitness SE Piramis Dance csoportjának akrobatikus látványtáncával.

A nagytisztáson a színpadi programok mellett párhuzamosan zajlottak a sportegyesületek bemutatói (karate, birkózó), a kistisztásokon pedig a gyermekek számára nyílt számos kikapcsolódási lehetőség (lovaglás, állatsimogató, íjászat, darts, arcfestés, ugrálóvár, népi játékok, lézerharc stb.)

Délután a koncertek kapták a főszerepet. Fellépett a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar, Szandi, valamint az Iszkiri Zenekar. A sort Geszti Péter élő koncertje zárta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.