Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 20. 06:57, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Széchenyi-nap a Platán iskolában

Széchenyi-nap a Platán iskolában

A legnagyobb magyarra, Gróf Széchenyi Istvánra emlékeztek szeptember 19-én a Platán utcai Általános Iskolában. A rendezvényre meghívást kaptak a József Attila és a gátéri Széchenyi István általános iskolák tanulói is.

A legnagyobb magyarra, Gróf Széchenyi Istvánra emlékeztek szeptember 19-én a Platán utcai Általános Iskolában. A rendezvényre meghívást kaptak a József Attila és a gátéri Széchenyi István általános iskolák tanulói is. Az ünnepséget Kapus Krisztián polgármester nyitotta meg, aki beszédében a nagy magyar tudásvágyát, tenni akarását állította követendő példának a diákok elé.

A hagyományos Széchenyi-nap szépíró versennyel kezdődött reggel a Platán utcai Általános Iskolában. A 3-8. osztályos diákok közül öt-öt gyermek az ifjú Széchenyi István levelét másolta le. Délután ünnepi műsor keretében idézték meg a nagy magyar szellemét az intézmény diákjai, majd a Platán iskola osztályainak képviselői és a József iskola küldöttei egy-egy szál virágot helyeztek el a Széchenyi dombormű előtt. Az ünnepség zárásaként Mester Ernő, a Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskola igazgatója elmondta, a mai rendezvényt hagyományteremtőnek szánták. A jövőben ugyanis hasonlóképp, a gátéri és a József Attila Iskola bevonásával rendezik majd meg a Széchenyi-napokat.
A folytatásban játékos akadályverseny várta az alsó tagozatos diákokat. A felső tagozatos fiatalok pedig alkotó délutánon bontakoztathatták ki tehetségüket. A mai program 16.30 órakor kiállítás megnyitóval és a beérkezett alkotások értékelésével, díjazásával zárul.
Szombaton a programok 9 órakor kezdődnek. A hagyományoknak megfelelően a Közelszőlői Pihenőparkban egy-egy fát ültetnek el a diákok évfolyamonként, majd az első osztályosok Csibeavató ünnepsége kezdődik. 11.00 órától az osztályközösségek és a családok közösen főznek, majd elfogyasztják az ételeket. 14 órakor “Ki mit tud?” várja az érdeklődőket.
A nap folyamán kézműves foglalkozás, arcfestés, kocsikázás, mozgásos sportvetélkedő, kötélhúzás, légvár, homokkép készítés, vásárok és büfé teszi teljesség a Széchenyi-napi programokat a Platán utcai Általános Iskolában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.