Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Március 19. 13:37, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Sziget - Foals, Interpol, Knife Party, SBTRKT és mások

Sziget - Foals, Interpol, Knife Party, SBTRKT és mások

A Foals, a Marina and the Diamonds, az Interpol, a Knife Party, Paloma Faith, SBTRKT, a Dropkick Murphys, a Maccabees, Foxes, MO és mások koncertjét is bejelentették a Sziget fesztivál szervezői csütörtökön.

Az oxfordi Foalst a legerősebb brit koncertzenekarok között tartják nyilván. A dance-es, math rockos indie-ben utazó csapatnak eddig három stúdióalbuma jelent meg, és az Egyesült Királyságban mindegyik aranylemez lett, a Szigeten most készülő negyedik anyagukról is játszani fognak. Az indie-elektro díva, Marina Lambrini Diamantis által vezetett, szintén brit Marina and the Diamonds is új albummal, a márciusban megjelent Froot című lemezzel jön a fesztiválra.
Az atmoszférikus, sötét tónusú gitárzenét játszó amerikai Interpol 2011-ben már járt a Szigeten, és most ismét érkezik, akárcsak Alesso, a svéd elektronikus zenei iskola populáris elektro house vonalát képviselő dj-producere, aki tavaly a Balaton Sound egyik sztárja volt.
Az ausztrál Pendulum zenekarból ismert Rob Swire és Gareth McGrillen elektro house projektje, a Knife Party bemutatkozó albuma, az Abandon Ship tavaly novemberben jelent meg. A produkció, amely masszív fény- és látványtechnikát használ, 2103-ban a VOLT-on, tavaly a Strand fesztiválon volt látható. Fellép az idei Szigeten a brit pop-soul énekesnő, Paloma Faith, az idei BRIT Awards legjobb női előadó kategóriájának nyertese is. Első két lemeze is platina volt, a tavaly megjelent A Perfect Contradiction a 6. legkelendőbb album volt 2014-ben az Egyesült Királyságban.
Szintén jön a kölni Gentleman dancehall elemekkel vegyített roots-reggae zenéjével jelenleg Európa egyik legnépszerűbb reggae-előadója, a brit multiinstrumentalista-producer, Aaron Jerome, azaz SBTRKT, a londoni klubszíntér egyik meghatározó alakja, valamint a két ausztrál dj-producer hölgy, Miriam és Olivia Nervo, akik 2010-ben Grammy-díjat kaptak When Love Takes Over című slágerükért.
Koncertet ad a Szigeten a kelta punk rock stílus képviselője, az amerikai Dropkick Murphys, a londoni indie-alternatív színtér fontos résztvevője, a Maccabees, amelynek 2015-re tervezett negyedik albuma az egyik legjobban várt gitárpop-anyag, vagy a 25 éves belga neo-soul énekesnő, Selah Sue, aki Reason című, március végén megjelenő második albumának anyagával érkezik 2011 után újra a Szigetre.
A szervezők csütörtökön jelentették be a baltimore-i szintipop zenekar, a Future Islands, a brit Louisa Rose Allen, azaz Foxes koncertjét is. Utóbbi, a dance-popban utazó előadó 2013-ban elnyerte a Grammy-díjat a Zedd-del közös Clarity című számért. Szintén fellép a már húsz éve működő, punk-rockot játszó német Beatsteaks, és jön Karen Marie Orsted, művésznevén MO, a 26 éves dán énekes-dalszerző, aki változatos elektropop dalainak és extrovertált személyiségének köszönhetően generációja egyik legérdekesebb előadója. A fellépők között lesz az amszterdami Yellow Claw dj-trió, amelynek zenéiben a trap és a hardstyle, a hiphop és a moombahton keveredik a poppal és a dubsteppel, Vitalic (Pascal Arbez) francia elektronikus zenész, a tehetséges holland dalszerző-énekes, Dotan, a szintén holland rapper, Typhoon vagy az amerikai énekes-dalszerző, William Fitzsimmons.
A négytagú amerikai hard rock banda, a Halestorm The Strange Case of... című lemeze 2013-ban Grammy-díjat kapott. A csapat legújabb anyaga áprilisban jelenik meg Into the Wild Life címmel, ezt mutatják be az idei Szigeten is.
A Sziget fesztivált idén augusztus 10-től 17-ig rendezik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során