Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Október 18. 17:00, szombat | Életmód
Forrás: - szerk. -

Színes ételek titkai

Színes ételek titkai

Csipegessünk a szivárvány minden színéből!

Étkezzünk változatosan, de ne csak az ételek fajtái, hanem a színei szerint is, így az egész szervezetünk megkapja azt, amire szüksége van.

Piros
A piros ételek, mint a szamóca, ribizli, vörös áfonya, vérnarancs, málna, görögdinnye, paradicsom, retek, pirospaprika, marhahús, máj magasan antioxidáns hatásúak, ezáltal védenek a daganatos megbetegedések ellen, javítják a memóriát, sejtöregedés-gátlók, szív és érrendszeri betegségek, vékonybélprobléma esetén kiváló erősítők.

Fehér
A gyömbér, burgonya, karfiol, zeller, vöröshagyma, fehérrépa, paszternák, alma, rizs, csirke- és pulykamell magas kálium- és magnéziumtartalmúak, ezért csökkentik a koleszterinszintet, segítik a szív és az érrendszer, a tüdő megerősödését, jótékonyan hatnak a vastagbélre.

Narancs
A sütőtök, sárgarépa, mangó, barack, mandarin, narancs, sárgaborsó sok C-vitamint, karotint, béta-karotint tartalmaznak, így erősítik az immunrendszert, lassítják az öregedést, emellett jelentősen javítják a lép működését.

Lila
A padlizsán, vöröskáposzta, cékla, lila hagyma, áfonya, kék szőlő, szeder serkentik az agyműködést, javítják a memóriát, stabilizálják a vércukorszintet és rengeteg energiát biztosítanak.

Zöld
Az avokádó, szőlő, saláta, búzafű, káposztafélék, spenót, sóska, kivi, zöldborsó, mungbab, zellerzöld, petrezselyem, egres magas klorofiltartamúak, méregtelenítő, vérképző, tisztító, máj- és epevédő hatásúak, de a szembetegségeket is gyógyítják.

Sárga
A kukorica, citrom, banán, birsalma, csillagtök, grépfrút, sárga szilva, paprika antioxidáns hatásúak, regenerálják a sejteket, védenek a szembetegségek ellen, vérnyomáscsökkentő hatással bírnak, és magas C-vitamin tartalmúknak köszönhetően erősítik az immunrendszert, javítják a látást, és enyhítik a gyomorpanaszokat.

Barna
A barna ételek, mint a mogyoró, dió, gomba, fahéj, mazsola, vanília, szerecsendió, nagyon jó gombaölő hatásúak, emellett értékes ásványi sókat, például káliumot, foszfort, vasat, kalciumot, D-vitamint, B-vitaminokat, E- és K-vitamint tartalmaznak, így gondoskodva az erős csontokról.

Fekete
A fekete áfonya, a kaviár, a fekete olíva, fekete ribizli, szarvasgomba, fekete retek, gazdagok C-vitaminban, magas antioxidáns-tartalmúak, ezért szépítik a bőrt, védik a fogínyt, erősítik a vesét és a májat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.