Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Szeptember 26. 07:26, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Tízmilliós vérdíjjal hajtóvadászat indult a fővárosi robbantó után

Tízmilliós vérdíjjal hajtóvadászat indult a fővárosi robbantó után

Vasárnap késő este befejezték a helyszínelést a hatóságok a fővárosi Teréz körúton, ahol szombat este egy házi készítésű robbanószerkezettel elkövetett robbantásban sebesült meg két járőröző rendőr

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-vel.
A kordonokat elbontották, a területzárást feloldották. A gyalogos és a közúti forgalom helyreállt - tette hozzá az ügyeletes.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt írta: a 4-es és a 6-os villamospótló autóbuszok, valamint a 70-es és a 78-as trolibuszok ismét az eredeti útvonalon közlekednek.

A fővárosi Teréz körút 2-4. szám előtt szombat éjjel történt robbantásban egy rendőr életveszélyesen, a másik súlyosan sebesült meg. Vasárnap estére mindkettőjük állapotát stabilizálták.

A Teréz körutat az Oktogon és a Wesselényi utca között még szombat éjjel teljes egészében lezárták, a BKK járatait elterelték, a rendőrök napközben minden környéken élőt kikérdeztek, a helyszínelők pedig folyamatosan dolgoztak.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap azt mondta: a robbantás célpontjai a járőrök voltak - mint fogalmazott - "a rendőreimet ki akarták végezni". A főkapitány az egész magyar rendőrség elleni támadásnak nevezte a robbantást, és közölte: hajtóvadászatot indítottak az elkövető ellen, és - mint mondta - meg fogják találni és meg fogják tudni a motivációját.

Ismertetése szerint több száz rendőr dolgozik az ügyön, és együttműködnek a Terrorelhárítási Központtal, valamint a polgári titkosszolgálatokkal is. Éjszaka megkezdték a szemlét, a tanúkutatást, a szakértőket is bevonták, és 145 kamerafelvételt is lefoglaltak. A kamerafelvételek értékelését megkezdte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.



Vasárnap napközben a Nemzeti Nyomozó Iroda kérte, hogy aki a cselekmény helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét. Ezen felül a rendőrség azt kérte, hogy mindazok az állampolgárok, vállalkozások, akik, illetve amelyek Budapest teljes közigazgatási területén belül térfigyelő kamerát üzemeltetnek, a rögzített felvételeiket 30 napig, azaz 2016. október 24-ig őrizzék meg.

A rendőrség személyleírást adott a gyanúsított férfiről és 10 milliós nyomravezetői díjat is kitűzött, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pedig emberölés kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Címkék: robbantás, robbantó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során