Városlista
2024. június 5, szerda - Fatime

Hírek

2024. Május 10. 16:54, péntek | Helyi

Vasárnap lesz a májusi vásár Félegyházán

Vasárnap lesz a májusi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. május 12. (vasárnap).

llatok beengedése az állatorvos megérkezése után!

Állatorvosi igazolás Kötelező!

A vásár állatorvosi felügyelete 7-8 óra között kerül biztosításra, állatbeengedés csak ekkor lehetséges!

MINDEN ÉLŐÁLLAT BESZÁLLÍTÁSA CSAK ÉRVÉNYES ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI IGAZOLÁSSAL, SZÁLLÍTÓLEVÉLLEL TÖRTÉNHET (JUH, KECSKE, SERTÉS, SZARVASMARHA, NYÚL EGYÉB ÉLŐÁLLAT)

A vásárba kérődzők beszállítása engedélyezett.
Az országon belüli ló forgalmazással, ló szállítással kapcsolatban élőállat vásárra lovat bevinni, behajtani, lerakni csak 1 éven belül elvégzett, negatív szerológiai lelet és lóinfluenza elleni immunizálás igagazolásának birtokában lehet.
A vásár területére csak olyan kutya szállítható be, amely a törvény és a végrehajtási rendelet szerint mikrochippel megjelölt és a “Pet-Vetdata” rendszerben regisztrált.
A vásár területére kizárólag olyan sertésállományból származó egyed engedhető be, amely állományokban a nemzeti mentesítési tervben előírt vizsgálatokat elvégezték.

Engedélyezett a baromfi és kedvtelésből tartott madarak beszállitása!

A fentilek betartását kirendelt hatósági állatorvos ellenőrzi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 04. 16:59, kedd | Helyi

A trianoni békediktátum aláírására emlékeztek Félegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a Trianoni békediktátum emlékére koszorúzással egybekötött városi megemlékezést tartott a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én.

2024. Június 04. 10:26, kedd | Helyi

Miniszteri elismerésben részesült Kis Miklós

2024. június 2-án, Pedagógusnap alkalmából dr. Nagy István agrárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Kis Miklós szakoktató részére.

2024. Június 03. 15:27, hétfő | Helyi

Ha vásárolt ebből a termékből, ne fogyassza el!

Határérték feletti növényvédőszer-maradék miatt a Tesco-Global Zrt. visszahívta a forgalomból az 500 grammos, TS vörös vesebab elnevezésű terméket

2024. Június 03. 15:06, hétfő | Helyi

St. Martin Kiskunfélegyházán koncertezett /videoval

St. Martin június 1-jén (szombaton este) szabadtéri előadás keretei között teremtett kellemes hangulatot Kiskunfélegyházán, a Malom udvarban.