Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Október 27. 08:40, kedd | Helyi
Forrás: feol.hu

12 ezer forintos fűtéstámogatás minden nyugdíjasnak?

12 ezer forintos fűtéstámogatás minden nyugdíjasnak?

Utánajártunk a felröppent hírnek…

Közel harmincezren osztották meg a közösségi oldalon a hírt: egyszeri tizenkétezer forintos fűtéstámogatást kérhetnek a nyugdíjasok a kormányhivataltól. Nos, ez ebben a formában kamu.

„Tizenkétezer forintos egyszeri fűtéstámogatás jár minden nyugdíjasnak. A támogatást december, január vagy február hónapban lehet igényelni. Az összeget a fűtésszámla kifizetésére vagy tüzelővásárlásra lehet fordítani. Az illetékes kormányhivatalnál érdemes érdeklődni a támogatással kapcsolatban.” – az elmúlt napokban nagyon sokan megosztották ezt a hírt az ismert közösségi oldalon. Gyanús volt, hogy ez csak egy „kattintásvadász” oldal lehet, hiszen ilyen támogatásról, pláne olyanról, amit a kormányhivatal adna, nem hallottunk. Éppen ezért a megyei kormányhivatalt is megkerestük, lemaradtunk-e valamiről és tényleg jár a tizenkétezer forint? Nos, valamennyi nyugdíjasnak alanyi jogon járó 12 ezer forint összegű, egyszeri fűtéstámogatásról nincs tudomása a megyei kormányhivatalnak. Amennyiben ilyen juttatásra vonatkozóan központi döntés születne, arról az érintettek tájékoztatást kapnak és a sajtóból is értesülhetnek.
Az ötezer főnél kisebb települések pályázhattak tűzifa vásárláshoz támogatásra, de minden településen más és más a támogatás mértéke!

A rászorulók viszont a települési önkormányzatoktól igényelhetnek kétféle módon a fűtésükkel kapcsolatban támogatást, a szociális támogatási rendszer részeként. Az egyik a települési támogatási rendszeren belül kérhető, ha a lakhatáshoz kapcsolódó támogatás típust az önkormányzat szabályozta a helyi rendeletében. A másik támogatás típus a szociális tűzifa- és szénjuttatás, ezt szintén rendeletben kell szabályoznia az önkormányzatnak, amennyiben ilyen célú támogatásra pályázott, és nyert. A települési önkormányzat pályázhatott. Mindkettő támogatásra igaz, hogy csak azok részesülhetnek támogatásban, akik a rendeletben foglalt feltételeknek megfelelnek. Mivel azonban helyi szabályozásról, a jogosultsági feltételek és a támogatás mértéke is eltérő lehet a településeken.
Az „ingyenpénz” lehetősége egyébként már tavaly is felbukkant a fűtésszezon kezdetekor, most tehát egy újabb kamuhírről van szó, tüzelőnk ettől még biztosan nem lesz.

Házi Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.