Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Április 01. 14:15, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

141 millióból épül kerékpárút

141 millióból épül kerékpárút

Száznegyvenegy millió forint támogatást nyert a város kerékpárút-fejlesztésre, melyből megépülhet a Bercsényi u.- Mezőgazdasági bolt közötti bicikliút.

Száznegyvenegy millió forint támogatást nyert a város kerékpárút-fejlesztésre, melyből megépülhet a Bercsényi u.- Mezőgazdasági bolt közötti bicikliút. A támogatás önerőt nem igénylő, tehát 100 százalékos intenzitású – számolt be ma (április 1-jén) az újabb pályázati sikerről a sajtó munkatársainak Kapus Krisztián polgármester.

Kerékpárút-fejlesztésre 2,45 milliárd forint központi keret állt rendelkezésre. Az igényelhető támogatás mértéke maximálisan bruttó 200 millió forint volt. A szaktárcához közel negyven pályázat futott be, melyből tizenkettő bizonyult sikeresnek, ezek egyike a kiskunfélegyházi.
A rendelkezésre álló keretből nem csak a 1,2 kilométer hosszú, 2 -2,8 méter széles kerékpárútra futja, hanem a projekt keretében kialakításra kerül továbbá a Szolnok-Lakitelek vasútvonalon jelzőlámpás vasúti átjáró, valamint a Félegyházi Vízfolyáson kerékpáros híd. A beruházás a közbeszerzési eljárás lebonyolításától függően, még az idén befejeződhet, de legkésőbb jövő év elejére el kell készülni a munkával.
A kerékpárút-hálózat kiépítése nem áll meg, hiszen a 451-es számú úton, Szentes – Kiskunfélegyháza között egy nagy felújítás zajlik. Ennek keretében megépülő bicikliút rácsatlakozik a csongrádi útban lévővel. Tervben van a Kecskemét – Kiskunfélegyháza közötti kerékpárút kiépítése is, ami a most kialakításra kerülő folytatása lesz – tette hozzá a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.