Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Április 03. 09:13, péntek | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Katasztrófavédelem: az elmúlt 24 óra eseményei

Katasztrófavédelem: az elmúlt 24 óra eseményei

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken hajnalban Kiskunfélegyháza külterületén egy huszonöt négyzetméteres fóliasátoroldalfala égett. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották.

Csütörtökön délután Bócsa külterületén egy kamion gázcsonkra tolatott, melynek következtében a csap és a nyomáscsökkentő között a gáz szivárgott. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a szivárgást megszüntették, majd a helyszínt átadták a gázszolgáltató szakembereinek.

Kunszentmiklóst Kunadaccsal összekötő út melletti területen, 1000-1500 négyzetméteren fenyveserdő aljnövényzete, valamint kidőlt fák égtek csütörtökön délután. A kunszentmiklósi önkormányzati és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal megfékezték. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínen volt.

Csütörtökön éjjel, Kecskeméten egy családi ház negyven négyzetméteres pincéjében két négyzetméteren papír égett. A lakók a tüzet eloltották. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a pincét átvizsgálták és a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Kecelen, a Temető utcánál három körbálás fűszéna égett, pénteken hajnalban. A keceli önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Csütörtökön két esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraznövényzet tüzéhez, és három esetben kérték a tűzoltók segítségét lakóépületet, valamint közúti forgalmat veszélyeztető fák eltávolításához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.