Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Október 07. 08:50, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Összefogással készültek el a menedéket nyújtó madárodúk

Összefogással készültek el a menedéket nyújtó madárodúk

A „Hajléktalanok a köz szolgálatában” 14 fős csoportja és a Platán utcai Általános Iskola öko klubjának tagjai 40 madárodút helyeztek el a Móravárosban.

Október 6-án az Állatok Világnapja alkalmából a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Madárbarát Klubjának és Városunk Önkormányzatának, valamint Ódor László a Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály vezetőjének jóvoltából a „Hajléktalanok a köz szolgálatában” csoportjának tagjai és a Platán utcai Általános Iskola öko klubjának diákjai negyven „madárlakást” erősítettek fel a Móravárosban a Hóvirág Patika mögötti pihenőparkban. A maguk is otthontalanná vált hajléktalan-szálló lakói Meizl Ferenc, a félegyházi madárbarát klub vezetőjének irányításával és útmutatásával készítették el a negyven odut, hogy a téli hideg ellen védelmet nyújtsanak a madaraknak, illetve a tavasz beköszöntével biztonságos fészkelő helyet biztosítsanak számukra. A hajléktalan szálló lakói nemcsak elkészítették, hanem maguk is segédkeztek az okö-klub diákjainak az odúk elhelyezésében.

- Nem elég megfelelően rögzíteni a mesterséges madárfészkelő-helyet, arra is figyelnünk kell, hogy az ne legyen etető közelében és az odu nyílása az uralkodó széliránytól (mely nálunk észak-nyugati) és a déli napsütéstől védve legyen – magyarázta a madárbarát klub vezetője a fiataloknak.

A délelőtt folyamán Szunyi Anikó a Platán utcai Általános iskola igazgatóhelyettese és Vidácsné Fazekas Éva osztályfőnök, valamint Udvardi István végig kísérte a lelkes csapatot és fotókkal dokumentálták az eseményt, hogy aztán a kihelyezett odúkat az Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Odú adatbázisában regisztrálják.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.