Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 01. 14:33, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

25-öt fogtak el 24 óra alatt

25-öt fogtak el 24 óra alatt

Két határrendészeten 25 illegális bevándorlót fogtak el az elmúlt 24 órában a szerb–magyar határ Bács-Kiskun megyei szakaszán. Egy nagyobb csoport belépését is sikerült megakadályozni, őket szerb határőrök fogták el.

A mobil és telepített hőkamerák segítségével a bácsalmási határrendészeti kirendeltségen szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap éjjel Kunbaja határában 12 török állampolgárt fogtak el, akik egy szerb embercsempész segítségével jöttek Magyarországra a zöldhatáron át. A szerb férfi ebben az évben a 47. embercsempész, akit elfogtak a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

A török állampolgárok elfogása után néhány órával a hőkamera jelzésére előbb két líbiai és két szerb állampolgárt, majd egy órával később, ismét Kunbaja térségében további két afgán és egy koszovói állampolgárt fogtak el.

Hétfő hajnalban a kelebiai határrendészeti kirendeltség járőrei a stabil hőkamera segítségével Tompa külterületén elfogtak egy líbiai és egy marokkói állampolgárt. Az utóbbi férfiről kiderült, hogy a magyar hatóság korábban beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el ellene. Szintén hétfőn hajnalban hőkamerával egy a szerb oldalon a magyar határ felé haladó 13 fős csoportot is észleltek, majd értesítették a szerb határőrizeti szerveket, ők 11 palesztint és két szomáliai állampolgárt fogtak el.

Kelebián a nemzetközi vonatok ellenőrzése is eredményes volt, hiszen szintén hétfőn hajnalban két pakisztáni, majd egy pakisztáni és egy szomáliai állampolgárt fogtak el a rendőrök a belépő, bauxitot szállító tehervonaton. Az elfogott emberek okmányok nélkül, illegálisan akartak Magyarországra, illetve az Európai Unióba jutni.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.