Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Január 04. 12:51, szombat | Külföld
Forrás: Urbanlegends

37-en haltak meg marihuánatúladagolásban?

37-en haltak meg marihuánatúladagolásban?

Van, aki komolyan veszi, pedig csak az egyik amerikai Hírcsárda írása.

Emberek tucatjai haltak meg füves túladagolásban egy nap alatt Coloradóban, ahol a marihuánát január elseje óta szabadon lehet vásárolni az erre kijelölt patikákban – állítja egy neten terjedő cikk. Van, aki komolyan veszi, pedig csak az egyik amerikai Hírcsárda írása.

A coloradói liberalizálás jogi hátteréről és gazdasági előkészületeiről Folk György írt helyszíni riportot az év végi Business Extrába. Cikkéből kiderül, hogy Coloradóban 2014 januárjától már nem csupán orvosi céllal vásárolhatnak felnőttek legálisan marihuánát. Az engedélyezéstől a marihuánapártiak azt várják, hogy a fogyasztóknak és az államnak egyaránt jobb lesz: előbbiek ellenőrzött minőségű áruhoz juthatnak, méghozzá legálisan, utóbbi évi 67 millió dollárra becsült adóbevételhez jut, ugyanakkor spórolhat a rendőrségi eljárások költségein – írja az MTI.

A nyitás után nem kellett sokat várni az ezzel kapcsolatos első idei hoaxra sem, azt a szatirikus kamuhírekben utazó Daily Currant szállította. Álhíradásuk szerint Coloradóban már az év első napján 37-en haltak meg – a Snopes által szinte orvosi képtelenségnek minősített – marihuánatúladagolásban, de az áldozatok száma az elkövetkező napokban a 200-300-at is elérheti. A cikkben egyfajta kikacsintásként a Breaking Bad sorozat Jesse Pinkmanje is megjelenik, akit isteni igazságszolgáltatásként metamfetaminnal való illegális ügyletei után a legális marihuána ölt meg. Update | Arnold jelezte a Facebookon, hogy a “tudósításban” egy Jack Shepard nevű doktor is nyilatkozik, és bár a teljes azonossághoz egy h betű hiányzik a nevéből, a cikk szerzői valószínűleg a Lost orvosára akartak utalni.

Füves cigis halálos túladagolással már a Szomszédok is riasztgatta az átmenet fiataljait, a tinédzser áldozaton még Mágenheim “Nagy Fehér” doktor sem tudott segíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.