Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2020. Február 14. 11:49, péntek | Helyi
Forrás: Czibolya Szilvia

A diákok is bekapcsolódtak a Házasság hete programsorozatba

A diákok is bekapcsolódtak a Házasság hete programsorozatba

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár nemcsak a felnőttekre gondolt, mikor a Házasság hete programsorozat rendezvényeit összeállította.

A korábbi évek sikerére alapozva idén február 12-én immáron harmadik alkalommal rendeztek játékos műveltségi kvízt a középiskolás diákok számára.

A program moderátora Czibolya Szilvia, az intézmény internetes és médiatáras könyvtáros szakembere volt.

A kvíz kérdések természetesen a házassághoz, szerelemhez és az ehhez kötődő zenéhez, filmekhez és irodalomhoz kapcsolódtak, de a régmúlt idők mesebeli házaspárjai is helyet kaptak a kérdéssorban.

- Próbáltunk arra törekedni, hogy inkább játékos, vicces kérdések segítségével kapjanak több információt a szerelemről és összetartozásról. Ügyeltünk arra, hogy ne legyenek benne "tananyagszagú" kérdések. Emellett két ügyességi feladatot is teljesíteniük kellett a diákoknak, mellyel még jobban növelhették nyerési esélyüket – részletezte lapunknak Czibolya Szilvia könyvtáros.

A fiatalok idén is óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a játékba és nagyon jól érezte magát mindenki a rendezvényen.

A kvíz játék első helyezettje a Mezgé csapata lett, nyereményük a Pub Pizzéria jóvoltából egy nagyobb összegű pizza utalvány volt. Másodikként a Constantinum csapata végzett, ők 4 mozijegyet kaptak jutalomként a Petőfi Mozi felajánlásaként.
A harmadik helyet szintén a Constantinum Intézmény diákjai foglalták el, nyereményük a Fábián Cukrászda csokitortája volt. Negyedikként pedig a Kossuth Lajos Iskola diákjai végeztek, őket édességgel jutalmaztak.

Akik pedig ezek után kedvet kaptak a könyvtár által, kizárólag diákoknak szervezett programokhoz, azok már most készülődhetnek az október végén megrendezésre kerülő Halloween partyra.

(Képek: Czibolya Szilvia)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 07:39, vasárnap | Helyi

Rendkívül népszerű a nagycsaládosok autóvásárlási programja

A vártnál is több család vásárolt hétüléses autót kormányzati segítséggel.

2020. Február 14. 13:15, péntek | Helyi

Ne hagyjuk kihunyni a szeretetet

Visszatérő vendégnek számít városunkban Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember, aki idén is jó tanácsokkal a tarsolyában érkezett a Házasság hete programsorozat részeként meghirdetett előadásra.

2020. Február 14. 12:31, péntek | Helyi

Harminc kamera védi majd Kiskunfélegyháza megújult közterületeit

30 térfigyelő kamera vigyázza majd a város megújuló területein a közbiztonságot és a megteremtett értékeket.

2020. Február 13. 19:00, csütörtök | Helyi

Romantikus délutáni találkozót tartottak a nyugdíjas klub tagjai

A Házasság hete programsorozathoz kapcsolódóan február 11-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban romantikus délutáni összejövetelt tartottak a nyugdíjas klubok tagjai.