Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Február 14. 11:49, péntek | Helyi
Forrás: Czibolya Szilvia

A diákok is bekapcsolódtak a Házasság hete programsorozatba

A diákok is bekapcsolódtak a Házasság hete programsorozatba

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár nemcsak a felnőttekre gondolt, mikor a Házasság hete programsorozat rendezvényeit összeállította.

A korábbi évek sikerére alapozva idén február 12-én immáron harmadik alkalommal rendeztek játékos műveltségi kvízt a középiskolás diákok számára.

A program moderátora Czibolya Szilvia, az intézmény internetes és médiatáras könyvtáros szakembere volt.

A kvíz kérdések természetesen a házassághoz, szerelemhez és az ehhez kötődő zenéhez, filmekhez és irodalomhoz kapcsolódtak, de a régmúlt idők mesebeli házaspárjai is helyet kaptak a kérdéssorban.

- Próbáltunk arra törekedni, hogy inkább játékos, vicces kérdések segítségével kapjanak több információt a szerelemről és összetartozásról. Ügyeltünk arra, hogy ne legyenek benne "tananyagszagú" kérdések. Emellett két ügyességi feladatot is teljesíteniük kellett a diákoknak, mellyel még jobban növelhették nyerési esélyüket – részletezte lapunknak Czibolya Szilvia könyvtáros.

A fiatalok idén is óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a játékba és nagyon jól érezte magát mindenki a rendezvényen.

A kvíz játék első helyezettje a Mezgé csapata lett, nyereményük a Pub Pizzéria jóvoltából egy nagyobb összegű pizza utalvány volt. Másodikként a Constantinum csapata végzett, ők 4 mozijegyet kaptak jutalomként a Petőfi Mozi felajánlásaként.
A harmadik helyet szintén a Constantinum Intézmény diákjai foglalták el, nyereményük a Fábián Cukrászda csokitortája volt. Negyedikként pedig a Kossuth Lajos Iskola diákjai végeztek, őket édességgel jutalmaztak.

Akik pedig ezek után kedvet kaptak a könyvtár által, kizárólag diákoknak szervezett programokhoz, azok már most készülődhetnek az október végén megrendezésre kerülő Halloween partyra.

(Képek: Czibolya Szilvia)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.