Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 28. 20:10, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

A férfi vízilabda-válogatott legyőzte a szerbeket

A férfi vízilabda-válogatott legyőzte a szerbeket

Egy hónappal az egymás elleni londoni csoportmérkőzés előtt az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 7-5-re nyert a szerb nemzeti együttes ellen az olaszországi nemzetközi tornán.

A nyolccsapatos cosenzai viadal csütörtöki játéknapján Kemény Dénes csapata emberhátrányban kapta az első gólt, a center Kis Gábor viszont már a következő támadás végén egyenlített - írta tudósításában a válogatott hivatalos honlapja, a www.vlv.hu.
A folytatásban - miközben sorozatban sikerült a délszláv emberfórokat kivédekezni - parádés magyar találatok születtek, és a nagyszünetre 5-1-re elhúztak Biros Péterék.
A harmadik nyolc percben Kásás Tamás révén alakult 6-2-re az állás, de az utolsó játékrész előtt 6-4-re feljöttek a szerbek.
A zárónegyed elején viszont gyakorlatilag eldőlt a meccs: Hosnyánszky Norbert hét méterről látványos mozdulattal, csavarral vette be a rivális kapuját, és bár 7-4 után még szépített az Európa-bajnok (7-5), biztos magyar siker született, ami jó előjel a londoni olimpia előtt.
Az olaszországi tornán pénteken - 19:40-től - a kanadaiakkal találkozik a magyar válogatott, amely a szerdai nyitányon 14-3-ra verte a kazahokat.

Eredmény:
Magyarország-Szerbia 7-5 (1-1, 4-0, 1-3, 1-1)
---------------------------------------------
a magyar góldobók: Varga Dénes, Hosnyánszky 2-2, Kis G., Madaras, Kásás 1-1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.