Városlista
2024. június 10, hétfő - Margit

Hírek

2017. Május 09. 08:19, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A fiatalok szabad kezet kaptak a programalkotáshoz

A fiatalok szabad kezet kaptak a programalkotáshoz

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően az Európai Ifjúsági Hét keretein belül a Natura Hungarica Alapítvány fiataljai programsorozatot állíthattak össze, melynek első színhelye május 1-jén a Majálison felállított sátor volt.

Itt kvíz kérdésekre adott válaszok után egy pendrive-t sorsoltak ki a résztvevők között. Ezen kívül az Erasmus által nyújtott lehetőségekről adtak információt az érdeklődőknek. Az Európai Bizottság ugyanis az Erasmus+ programon keresztül segít a fiataloknak megismerni a világot, egymást és önmagukat is. Az ifjúsági hét minden programja ezt a célt szolgálja.

A Tempus Közalapítvány által menedzselt rendezvénysorozatot egész Európában megszervezték, de mindenki a saját programjaival vehetett részt ebben, így a félegyházi diákok is saját elképzelésük szerint állíthatták össze a három napot magába foglaló szórakozási lehetőséget.

Május 4-én (csütörtökön) a volt Helyőrségi Klub udvarán tartottak kerti pikniket, ahol egy színpad felállításával lehetőséget adtak a kecskeméti Kada Elek középiskola színjátszói számára, hogy bemutassák tudásukat. A színdarab mellett interaktív játéksorozat, Karaoke Party és az Art Kingdom táncosai biztosították a kikapcsolódási lehetőséget egészen késő délutánig.

Az ifjúsági hét rendezvénysorozatának utolsó helyszíne pedig május 6-án a Rocktár volt, ahol csocsóbajnokságon vehettek részt a diákok, valamint kellemes, kötetlen beszélgetés mellett információhoz juthattak az európai ifjúsági lehetőségekről.

Amikor a fiatalok megtudták, hogy a nyertes pályázatnak köszönhetően szabadon szervezhetik meg a programokat, felvállalták a volt Helyőrségi Klub udvarának rendbetételét, a színpad felállításának munkálatait, annak festését-mázolását, melynek anyagi vonzatát városunk önkormányzata biztosította– tudtuk meg Kárpáti Ritától a Natura Hungarica Alapítvány projekt menedzserétől.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 10. 07:37, hétfő | Helyi

Választás 2024 – A polgármester és a képviselők is folytathatják munkájukat

Kiskunfélegyházán a 100 százalékos feldolgozottság után a polgármester-választás során leadott érvényes szavazatok alapján a jelenlegi városvezető marad Kiskunfélegyháza első embere.

2024. Június 09. 09:25, vasárnap | Helyi

Adathalász csalókra figyelmeztet az OTP

Az OTP arra figyelmeztette ügyfeleit, hogy adathalász csalók az átutalásokra automatikusan beállított napi limit megemelésére illetve a számlájukon található összeg elutalására próbálják rávenni őket

2024. Június 09. 09:21, vasárnap | Helyi

A vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira figyelmeztet a MÁV és a rendőrség

Élet-halál kérdése a KRESZ szabályok betartása!

2024. Június 09. 08:48, vasárnap | Helyi

Színes programokban bővelkedett a Százszorszép ovi családi délutánja

A Százszorszép Óvodában mindig kitalálnak valamit, hogy szebbé, színesebbé és boldogabbá tegyék nemcsak a gyerekek, hanem szüleik, nagyszüleik életét is.