Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. Február 10. 12:13, szombat | Életmód
Forrás: mti

A házasság stabilitást ad

A házasság stabilitást ad

A házasság stabilitást és biztonságot ad - mondta Gájer László, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki titkára szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Az érseki titkár a műsorban emlékeztetett, vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl több mint 300 programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára.

Elmondta azt is, a statisztikák szerint folyamatosan nő a házasságkötések száma Magyarországon, ugyanakkor sok kapcsolat tönkremegy. A házasság hete programsorozat alatt a rosszul sikerült hazaságokkal is foglalkozni kell - fűzte hozzá.

"A lelki gondozásnak, a házaspárokkal való foglalkozásnak van egy olyan vetülete is, hogy tovább kell azokat segítenünk, akik megbicsaklottak" - fogalmazott Gájer László.

Címkék: házasság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 10:29, vasárnap | Életmód

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.

2024. Június 16. 10:24, vasárnap | Életmód

Már több mint 650 ezren regisztráltak a Gondosóra programra

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán.

2024. Június 15. 11:01, szombat | Életmód

Európai vadmacskák születtek a Szegedi Vadasparkban

Három európai vadmacska (Felis silvestris silvestris) született a Szegedi Vadasparkban, a kölyköket már a látogatók is megfigyelhetik - közölte az állatkert szombaton közösségi oldalán.

2024. Június 14. 07:25, péntek | Életmód

Szabad szemmel is látható lesz vasárnap a Hold és a Spica csillag együttállása

Vasárnap este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni a koraesti égen - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-vel.