Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2015. Május 03. 16:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: - szerk. -

A jó könyv agyformáló!

A jó könyv agyformáló!

Érdekes kutatás került napvilágra, miszerint egy jó olvasmány fizikailag is megváltoztatja agyunkat. Ez azt jelenti, hogy...

Érdekes kutatás került napvilágra, miszerint egy jó olvasmány fizikailag is megváltoztatja agyunkat. Ez azt jelenti, hogy egy-egy jó könyv olyan hatást hoz létre, mintha valóban megéltük volna amit olvastunk a sorok között.
Életutunk alatt agyunk állandó átalakuláson, formálódáson megy át, a megélt, tapasztalt dolgokat folyamatosan feldolgozza és beépíti. Egy kutatócsoport ezen alapokra fektette kísérletét és 19 napon át 21 önkéntessel olvastattak könyvet, miközben folyamatosan figyelték az agyi tevékenységüket. Az eredmények azt bizonyítják, hogy az olvasás során olyan változások zajlottak le az agyfunkcióban, amelyek több nappal az olvasás befejezése után is megmaradtak. A kutatók véleménye szerint a mozgással és a fizikai érzékeléssel kapcsolatos agyi területeken jelentkeztek leginkább ezek a változások, amelyek egyértelműen azt jelzik, hogy az olvasó beleélte magát az olvasmány főhősének szerepébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.