Városlista
2020. április 5, vasárnap - Vince

Hírek

2020. Január 22. 15:16, szerda | Helyi
Forrás: KEOL

A József Attila Általános Iskola kiemelkedően szerepelt a Diákolimpián

A  József Attila Általános Iskola kiemelkedően szerepelt a Diákolimpián

A Magyar Diáksport Szövetség 2020. január 22-én, szerdán tartotta a 2018/2019-es tanév Diákolimpia pontversenyének eredményességi díjátadóját.

Az általános iskolák között országos első helyen végzett a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola. Testnevelő tanárok: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Kurucz Kornélia, Rekedt-Nagy Zoltán, Nádasdi Péter. Atlétáik két diákolimpiai csúcsot is megdöntöttek. Leány IV. Kcs többpróbacsapatuk és Kovács Richárd súlylökő atlétájuk döntött rekordot.

A középiskolák között második helyen végzett a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium. Testnevelők: Nyilas Beáta, Kovács Gergely, Ábel József, Szabó Tamás. Az intézmény sportskáláján az atlétika szinten minden szakága, a kosárlabda és röplabda lett a legeredményesebb, de labdarúgóik, kézilabdásaik is országos szinten versnyeztek. Egyéni sportolóik a szakszövetségi diákolimpiákon számtalan érmes helyet szereztek. A pontos eredmények megtalálhatóak a bacsiaksport.hu honlapon.

Az MDSZ minden évben díjazza a megyék legeredményesebb testnevelőit is. Idén ezt a címet Szabó István, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola tetnevelőtanára érte el. Szabó tanár úr évtizedek óta kiváló utánpótlást nevel röplabda sportágban. Kiváló eredményeket érnek el tanulói az atlétika különböző szakágaiban is. Tehetségfelismerése és tehetséggondozó munkája, szakmai tudásával együtt a legkiválóbb testnevelők közé emeli.

A díjakat Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a nemzet sportolója, Príma Primisszima díjas és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át.

(Hír forrása: KEOL.HU * Címlapfotó illusztráció, forrás: MDSZ)

Címkék: diákolimpia

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 05. 20:18, vasárnap | Helyi

Hétfőtől azokra is gondolnak, akik tornázni szeretnének a TV előtt

Hétfőtől Mozogj otthon! címmel gyógytornászok tízperces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget a közmédia több csatornáján.

2020. Április 05. 20:12, vasárnap | Helyi

Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

2020. Április 05. 12:27, vasárnap | Helyi

Önállóbbak a segítő munkára képzett kutyák

A legtöbb kutya feladathelyzetben nem a feladat megoldásával foglalkozik, hanem a gazdájára nézeget, mintha segítséget várna tőle.

2020. Április 05. 09:54, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

2020. április 5. - Virágvasárnap - Az Úr szenvedésének vasárnapja