Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Április 19. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hazipatika.com

A koronavírus miatt újít a Facebook

A koronavírus miatt újít a Facebook

A közösségi oldal a jövőben figyelmeztetni fogja azokat, akik a koronavírussal összefüggő, ártalmasnak ítélt álhíreket lájkolnak vagy osztanak meg.

Mióta a világ egyre több országában elterjedt a Kínából kiindult új típusú koronavírus-járvány, a napi hírek közül az ezzel kapcsolatosak foglalkoztatják leginkább az embereket. Ez érthető is, hiszen teljesen felforgatta az életünket, a COVID-19 hatására most már nem csak egészségünk, de jövőnk miatt is aggódunk. Sokan visszaélnek azonban a helyzettel és álhíreket terjesztenek.

Az Instagram képmegosztó oldalt és a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatást is működtető Facebook Inc. arról számolt be, hogy hatalmas mennyiségű félrevezető és ártalmas bejegyzéssel kell megküzdenie. Vannak, akik például olyan bejegyzéseket terjesztenek, hogy a hipóivás gyógyítja a koronavírust, mások olyan káros tartalmakat osztanak meg, amelyek szerint a fizikai távolságtartás értelmetlen. A közösségi oldal beszámolója szerint márciusban több százezer ártalmasnak ítélt, hamis információkat tartalmazó bejegyzést távolítottak el, és további mintegy 40 millió posztot jelöltek meg gyanús tartalomként.

Így harcolnak az álhírek ellen
Mostantól pedig a Facebook a korábbiaknál sokkal szigorúbban lép fel a hamis állításokkal szemben. A főoldalon hamarosan figyelmeztető üzenetek jelennek majd meg azoknál, akik korábban olyan tartalommal találkoztak, amelyet később eltávolítottak. Őket az oldal egy olyan webhelyre irányítja, ahol az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a vírusról összegyűjtött és cáfolt mítoszok szerepelnek. A közösségi oldal nem fog konkrétan utalni arra, hogy a felhasználók miért kapják az értesítést, és a hamis információkat sem fogja közvetlenül tagadni.

A vállalat alapító-vezetője, Mark Zuckerberg szerint erre a lépésre azért van szükség, mert a vírussal kapcsolatos összeesküvés-elméletek és álhírek nagyobb veszélyt jelentenek a felhasználókra, mint ha politikusok állítanak valótlanságokat, amit a Facebook eddig minden további nélkül megtűrt.

Címkék: Facebook, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.