Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Április 01. 15:26, szerda | Helyi
Forrás: -Szerk.-

A közösség szolgálatában

A közösség szolgálatában

Jó hangulatú tréningen vehettek részt a kiskunfélegyházi civilek, akik megjelentek a Natura Hungarica Alapítvány által szervezett programon, március 6-án, a Művelődési Központban.

Jó hangulatú tréningen vehettek részt a kiskunfélegyházi civilek, akik megjelentek a Natura Hungarica Alapítvány által szervezett programon, március 6-án, a Művelődési Központban.

A tréningen lehetőség nyílt arra, hogy a városunkban tevékenykedő civil szervezetek és intézmények megismerjék egymás munkáját, majd a résztvevők a pályázatírás fortélyairól hallottak előadást. A város 3 középiskolájából 9 tanuló vett részt, akik elmondták tapasztalataikat, élményeiket az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatban. A felek között konstruktív beszélgetés alakult ki.

A pályázatban tervezett mini projekt kapcsán néhányan családi napot javasoltak, mások az utcára szerettek volna kitelepülni és bemutatni tevékenységüket a nagyközönségnek. A csapat végül abban állapodott meg, hogy az azt igénylő civil szervezeteknek, az alapítvány közreműködésével, a Móra Ferenc Gimnázium önkéntesei, egy-egy bemutatkozó klipet. A videó felvételek elkészítéséhez viszont a gimnáziumnak fotós és számítógépes kiegészítőkre volt szükség, amit a Natura Hungarica Alapítvány a mini-projektre szánt pályázati forrásból fedezett.

Az elmúlt napokban el is készültek a videók a város ismert és elismert alapítványairól, egyesületeiről, melyek nemsokára megtekinthetők lesznek a www.ertekterkep.com weboldalon, illetve a civilek közösségi és weboldalain. A civilek nem titkolt célja ezzel tevékenységük népszerűsítése és nem utolsó sorban a tagok és önkéntesek toborzása.

A projekt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM