Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Január 25. 17:00, vasárnap | Életmód
Forrás: femina.hu

A legnagyobb tévhit a vízivással kapcsolatban

A legnagyobb tévhit a vízivással kapcsolatban

Mi történik, ha a túlzásba viszed a folyadékfogyasztást?

Sok helyen olvashattad már, hogy az elégtelen folyadékfogyasztás lelassult anyagcserét, karikás szemeket, száraz bőrt, fejfájást és még sok más tünetet eredményez.

Ezért, és mert a víz nullkalóriás, elvileg nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, azt hiheted, korlátlan mennyiségben - sőt, lehetőleg minél többet - fogyaszthatsz belőle.

A víz hatása a szervezetre

Ha reggel, ébredés után iszol meg egy pohár vizet, azzal segíted a belső szervek munkáját, könnyebben választják ki az éjszaka során felgyűlt salakanyagokat. Egyúttal a nyirokrendszer munkájához is hozzájárulsz - miáltal könnyebben kerülheted el a különböző fertőzéseseket.

Amennyiben étkezés előtt fogyasztasz el egy pohár vizet, azzal ugyancsak segíted az anyagcsere-működést, ráadásul a bevitt rostok kellő gyorsasággal haladhatnak az emésztőrendszerben.

Ha fogyni szeretnél, kifejezetten ajánlott közvetlenül ebéd előtt meginnod egy nagy pohár vizet. Nem csak az emésztési folyamatokat segíted elő vele, de a táplálék elől foglal el helyet a gyomorban, vagyis kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe.

Mindezek ellenére hibás arra a következtetésre jutnod, hogy a vízfogyasztásnak nincs felső határa. Ha ugyanis a kelleténél többet iszol, a felhígult vér túlságosan megdolgoztatja a szívedet. Ezen kívül felborul a szervezet sóháztartása, ami rossz közérzetet, fejfájást, izomfájdalmat okoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat: