Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Október 27. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: facebook.com/DonaldTrump

A magyarok szerint Trump nyer

A magyarok szerint Trump nyer

A Lounge Group az Egyesült Államokban és Magyarországon párhuzamosan készített kutatás alapján azt közölte az MTI-vel, hogy a magyarok szerint Donald Trump nyeri a november 3-i amerikai elnökválasztást.

A marketingkommunikációs cégcsoport hangsúlyozta, reprezentatív közvélemény-kutatásuk szerint a magyar és amerikai szavazópolgárok egyaránt 40 százaléka a republikánus Donald Trumpot gondolja a leendő győztesnek a demokrata Joe Bidennel szemben.

A kutatásból az is kiderült, hogy az amerikai válaszadók 48 százaléka, a magyar válaszadóknak pedig a 60 százaléka jellemzően a jelölt ideológiája alapján választ, ugyanakkor Amerikában kétszer nagyobb azok aránya, akik a jelölt személye alapján döntenek.

Kiemelték, az Egyesült Államokban a választók 9 százaléka számára fontosabb a jelölt pártja, mint a személye vagy az ideológiája, míg a magyar lakosság 14 százaléka gondolkodik ugyanígy.

A kutatás szerint Magyarországon majdnem mindenki tudja, hogy Trump a jelenlegi elnök, de Joe Bident a válaszadók harmada tudta csak ellenfélként megnevezni. A magyar lakosság tizede bizonytalan az elnök nevét illetően, néhányan közülük még Barack Obamát gondolják az Egyesült Államok jelenlegi vezetőjének - tették hozzá.

A Lounge Group kitért arra is, hogy az amerikaiak a koronavírus-járványt tartják a legfontosabb közéleti problémának, ezt követi a munkahelyteremtés és a rend helyreállítása. Hangsúlyozták, az amerikai megkérdezettek a járványhelyzet megoldásában az ország gazdasági stabilitásának biztosítását még az egészségük megőrzésénél is előrébb sorolták.

Ezzel szemben a magyar lakosság a családja és saját egészsége miatt aggódik leginkább a járvánnyal összefüggésben - fűzték hozzá.

Szabó Zsófia, a Lounge Group kutatási divízióvezetője szerint ennek az eltérésnek a hátterében az állhat, hogy az Egyesült Államokban - Magyarországgal szemben - nem jár alanyi jogon az egészségügyi ellátás, azt sokan csak a keresetükből, tehát állásuk megtartásával tudják finanszírozni

A kutatás az Egyesült Államokban 2020. szeptember 5-7. között, kétezer megkérdezett bevonásával történt, míg a magyar felmérést 500 online megkérdezettel a Századvég Alapítvány végezte 2020. október elején.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése