Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Október 13. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

A medve nem csak játék

A medve nem csak játék

A Medve Szabadtéri Matekverseny Magyarország legnagyobb szabad ég alatt megrendezett tanulmányi versenye.

Az elmúlt időszak nem kedvezett a tanulmányi versenyeknek és közösségi programoknak sem. A Medve Szabadtéri Matekverseny, mely e kettőt ötvözi, Magyarország legnagyobb szabad ég alatt megrendezett tanulmányiversenye.

Országszerte több mint 130, előre kijelölt Medve Matek GO pálya állt a versenyzők rendelkezésére azzal a céllal, hogy a lakóhelyhez minél közelebb kerülhessen a Medve Matek élmény. Kiskunfélegyházán a Hősök Parkja várta a vállalkozó kedvűeket.

A Medve Szabadtéri Matekversenyen 5-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok indulhattak 3 fős csapatokban. A versenyen számológépet, tankönyvi segítséget és az általános internetes keresést használhatták, azonban külső személy segítségét sem személyesen, sem telefonon, sem az interneten nem vehettek igénybe.

A játék menete a következő: a csapatok a verseny terepén állomások között vándorolnak, és az ott kapott feladatokat próbálják megoldani. Egyszerre mindig csak egy feladatot old meg egy csapat, majd a megoldás helyességétől függően továbbhalad egy újabb állomásra. A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon, a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása.

Az iskola koordinátorai az intézmény matematika- és informatika tanárai, Fekete Imre, Rádiné Petróczi Márta, Selyem Erika, Szederkényi Barbara voltak.

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói szeptember 25-én a délelőtti órákban 50 fővel élvezhették a mozgással kombinált fejtörők világát. A feladatok nem voltak nehezek, úgy gondoljuk, ezen a vetélkedőn mindenki részesülhetett sikerélményben.

Forrás: medvematek, batthyanysuli

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.