Városlista
2021. október 20, szerda - Vendel

Hírek

2021. Október 13. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

A medve nem csak játék

A medve nem csak játék

A Medve Szabadtéri Matekverseny Magyarország legnagyobb szabad ég alatt megrendezett tanulmányi versenye.

Az elmúlt időszak nem kedvezett a tanulmányi versenyeknek és közösségi programoknak sem. A Medve Szabadtéri Matekverseny, mely e kettőt ötvözi, Magyarország legnagyobb szabad ég alatt megrendezett tanulmányiversenye.

Országszerte több mint 130, előre kijelölt Medve Matek GO pálya állt a versenyzők rendelkezésére azzal a céllal, hogy a lakóhelyhez minél közelebb kerülhessen a Medve Matek élmény. Kiskunfélegyházán a Hősök Parkja várta a vállalkozó kedvűeket.

A Medve Szabadtéri Matekversenyen 5-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok indulhattak 3 fős csapatokban. A versenyen számológépet, tankönyvi segítséget és az általános internetes keresést használhatták, azonban külső személy segítségét sem személyesen, sem telefonon, sem az interneten nem vehettek igénybe.

A játék menete a következő: a csapatok a verseny terepén állomások között vándorolnak, és az ott kapott feladatokat próbálják megoldani. Egyszerre mindig csak egy feladatot old meg egy csapat, majd a megoldás helyességétől függően továbbhalad egy újabb állomásra. A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon, a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása.

Az iskola koordinátorai az intézmény matematika- és informatika tanárai, Fekete Imre, Rádiné Petróczi Márta, Selyem Erika, Szederkényi Barbara voltak.

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói szeptember 25-én a délelőtti órákban 50 fővel élvezhették a mozgással kombinált fejtörők világát. A feladatok nem voltak nehezek, úgy gondoljuk, ezen a vetélkedőn mindenki részesülhetett sikerélményben.

Forrás: medvematek, batthyanysuli

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 20. 09:07, szerda | Helyi

Robotsebészet Magyarországon

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet konzorciumának projektje keretében két robotsebészeti eszköz és két modern ultrahangkészülék kerül beszerzésre.

2021. Október 19. 19:37, kedd | Helyi

Újabb Mezgés siker a Pék Hagyományőrző Versenyen

2021. október 16-án rendezték meg immár 20. alkalommal a Pék Hagyományőrző Versenyt, állandó helyszínén a Közép-magyarországi ASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában.

2021. Október 18. 19:47, hétfő | Helyi

Minden korosztályt megigézett a miniatűrök világa

A Kiskunfélegyházi Makett Szakkör ismét meglepte az október 16-17-én megrendezett látványmakettezés és kiállítás látogatóit.

2021. Október 18. 17:18, hétfő | Helyi

Bagdy Emőke Kiskunfélegyházán tart előadást

A Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ közös szervezésében Bagdy Emőke szakpszichológus, pszichoterapeuta 2021. november 15-én, hétfőn 17 órakor Kiskunfélegyházán tart előadást.