Városlista
2020. április 10, péntek - Zsolt

Hírek

2020. Március 26. 15:56, csütörtök | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

A petőfiszállási Csicsergő Óvoda dolgozói most is serénykednek

A petőfiszállási Csicsergő Óvoda dolgozói most is serénykednek

Szász János, Petőfiszállás polgármestere a Kormány rendelkezése alapján azonnal átcsoportosította a Csicsergő Óvoda dolgozóit más önkormányzati feladatokhoz.

A dajkák az önkormányzati konyhán dolgoznak, az intézmény többi munkatársa hivatali-adminisztrációs és szociális tevékenységet végez.
Kőrös Anikó intézményvezető elmondta, hogy a Csicsergő Óvoda munkatársai jelenleg rendkívüli munkarend szerint dolgoznak. Az Oktatási Hivatal által kibocsátott módszertani ajánlások szerint végzik munkájukat, és a fenntartó önkormányzat utasításait követve besegítenek annak növekvő feladataiba.

Az óvoda munkatársai eddig szájmaszkok varrásával járultak hozzá a szükséges védőfelszerelések beszerzését segítve. Valamint a most összeállításra kerülő csomagok elkészítésében is aktívan részt vesznek.

Az önkormányzat a 70 év feletti lakosai részére díjmentes "Vitamin csomagot" készít, melyet 186 személy részére fog kiosztani a következő napokban. A csomag tartalmaz almát, sárgarépát és vitaminban gazdag savanyú káposztát. A továbbiakban az önkormányzat minden kérést és igényt teljesít a petőfiszállási lakosok egészségének védelme érdekében. A település polgármestere, minden önkormányzati képviselő és a szociális intézmény dolgozói a nap 24 órájában állnak rendelkezésre.
Nagy tisztelettel adózunk a település ellátásában dolgozó minden személynek, különösen a szociális dolgozók munkáját illetően.

Nyomatékosan kérjük, hogy MARADJANAK OTTHON, mindenben segítünk!

"Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen" (Széchenyi István)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 10. 19:57, péntek | Helyi

Megújultak a könyves szekrénykék a városban

Megújultak Kiskunfélegyházán az Olvaslakok, Vereb Zoltán szobafestő-mázolónak köszönhetően.

2020. Április 10. 13:47, péntek | Helyi

Mentőhelikopter vitte el a súlyosan megsérült biciklist

Egy kerékpáros súlyosan megsérült, amikor kihajtott egy autó elé, ami elütötte a Szentesi hídnál.

2020. Április 10. 11:28, péntek | Helyi

Már a dohányboltok is bezárnak 15 órakor

Rövidül a dohányboltok nyitvatartása. 15 órakor be kell zárniuk a trafikoknak.

2020. Április 10. 11:25, péntek | Helyi

A biztonságos sonkafőzés lépései

Az ünnep közeledtével részletes útmutatót készített a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a tökéletes húsvéti sonka elkészítéséhez, belefoglalva a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket is.