Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. November 07. 16:02, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A ravatalozó megépítése után is folytatódik a fejlődés Bense Zoltán választókerületében

A ravatalozó megépítése után is folytatódik a fejlődés Bense Zoltán választókerületében

Bense Zoltán a 2. sz. választókerület önkormányzati képviselője lakossági fórumot tartott november 6-án a József Attila Általános Iskolában.

A fórumon tiszteletét tette Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, Alács Miklós a vagyongazdálkodási osztály és Juhász László a városüzemeltetési osztály vezetője.

Míg Csányi József polgármester a város egészének fejlesztéséről, a Félegyháza Újjáépül, valamint a Zöldváros Programok megvalósulásáról, a városunkban lévő cégek és vállalkozások bővítéseiről, az új munkahelyek teremtéséről beszélt, addig Bense Zoltán képviselő részletesen beszámolt a megjelenteknek a körzetben már befejeződött, folyamatban lévő, illetve tervben lévő fejlesztésekről.

- A 2. számú körzetben is csakúgy, mint az egész városban és a hozzá tartozó külterületi részeken is arra törekedtek a képviselők a 2014. októberi megválasztásukat követően, hogy az ott lakók érdekeit képviseljék és igényeiket megpróbálják maximálisan kielégíteni. Bizonyosan emlékeznek még arra az igényfelmérő lapocskákra, melyeket az új városvezetés juttatott el a lakosokhoz annak érdekében, hogy a Félegyháza Újjáépül Program valóban egy élhetőbb, nemcsak szép, de biztonságos és kellemes lakóhelyet is biztosítson az itt élők számára – mondta Csányi József polgármester a fórum nyitányaként.

Bense Zoltán képviselőtől megtudtuk azt is, hogy munkájában nagyon sokat segítették a körzetben lakók megkereséseikkel. Ki telefonon, ki személyesen, avagy írásban jelezte kérelmeit, észrevételeit. A képviselő ezeket szem előtt tartva próbálta a körzetek között egyenlő részben felosztott pénzt mindenki számára hasznos, avagy nélkülözhetetlen fejlesztésekre költeni. Bense Zoltán külön figyelmet fordított arra is, hogy ne csak a városközponti rész és a Rákóczi-város szépüljön és épüljön, hanem a városszéli bikahegyi terület is. A közvilágítás tekintetében például 2017. év végén és 2018. első félévében 22 lámpatestet helyeznek ki, melyből 17 db a Bikahegyben lesz. Ugyanebben a városrészben a Bikahegyet a Móravárossal összekötő út, a Kökény utca egy szakasza már megújult.

Az elmúlt év óriási volumenű projektjének minősül a hamarosan átadásra kerülő Alsótemető ravatalozója, illetve ezzel párhuzamosan a Bikahegyi út megépülése. Ezen a területen még a Rozmaring és a Pázsit utcában is megtörténtek az útjavítások, de ezekről a közeljövőben is mindig gondoskodni kell – mondta a képviselő. A Bikahegyben egy új hálózatkiépítés is megtörtént, a Bikahegyi út túlsó oldalán a Kökény utca sarkától.

Szintén ebben az évben a Kapocs Hunyadi utcai telephelyén, illetve a Szivárvány Fogyatékosok Nappali Otthonában történtek felújítások, korszerűsítési munkálatok, melyek a közeljövőben is tovább folytatódnak. Szintén idén történt meg a Hunyadi utca első szakaszának újra aszfaltozása és járdaépítése, csakúgy mint – a szintén ehhez a körzethez tartozó közterületen – a Móra téren.

A jövőbeni tervekről is beszélt pár szóban a képviselő. Megtudhattuk, hogy a Zöldváros projekt ezen választókörzetet is érinteni fogja. Így például a Szalay Gyula utcai park is tovább épülhet, csakúgy mint a Szent János tér. A tervek között szerepel a Mártírok utca elején lévő üres terület fejlesztése, melyen egy szabadidőpark fog megépülni. Ebben a projektben fog megvalósulni a Kossuth utca déli oldalának fejlesztése egészen az Attila utcáig, ahol virágágyásokkal, szobrokkal tarkított járdaszigetek épülnek majd a közeljövőben, illetve a Korond utcai játszótér is kivitelezésre kerül.

A Félegyháza Újjáépül Program keretei között fogják megoldani a József Attila utca csapadékvíz elvezetését, illetve a tervek között szerepel a Nap utcában az útépítés, a Viola és a Pázsit utca végének megújítása, az Avarköz kiaszfaltozása, illetve a kerékpárút felújítása a Szegedi úton a Kalmár Kápolna és a Halasi út közötti szakaszon.

Azt is elárulta a képviselő, hogy az Alsótemetőben a ravatalozó átadásával nem fejeződnek be a munkálatok. A jövőbeni tervek között szerepel második ütemként a temető körbekerítése, egy főkapu és egy portaépület megépítése is.

A beszámolót követően a fórum zárásaként a megjelentek feltehették kérdéseiket és elmondhatták kéréseiket önkormányzati képviselőjüknek és városunk vezetőinek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.

2024. Május 14. 07:54, kedd | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).