Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Május 14. 12:20, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A Szivárvány Majális népszerűsége töretlen

A Szivárvány Majális népszerűsége töretlen

Hetedik alkalommal rendezték meg a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti otthonban a Szivárvány Majálist május 11-én.

Jó pár alkalommal közbeszólt már az eső a rendezvény megtartásába, ezúttal azonban az egész nap kitartó napsütéses időjárás idén kedvezett a szabadtéri programnak.

Csányi József polgármester megnyitó beszédében megköszönte az egész éves munkát minden dolgozónak, akik azon fáradoznak nap mint nap, hogy az intézményben családias körülményeket teremtsenek az ott lakóknak.

- Amikor először nyitottam meg hét évvel ezelőtt ezt a rendezvényt, elcsodálkoztam, hogy milyen vidám kis forgatag alakult ki itt a nap folyamán. A legjobban pedig talán örülök, hogy nemcsak az itt lakók, hanem a városban élők is – kisgyermekek, családok - szívesen látogatnak el a Szivárvány Majálisra. A program szervezői pedig mindig gondoskodnak arról, hogy kortól függetlenül mindenki megtalálja a kedvére való szórakozási lehetőséget.

A polgármester kihangsúlyozta, hogy milyen nagy szerepe van az Idősekért, Fogyatékosokért és Rászorultakért Alapítványnak, melynek vezetősége nemcsak a majális megszervezéséről, hanem a működéshez szükséges plusz támogatásokról is gondoskodik.

A polgármester köszöntőjét követően a rendezvény létrejöttéről Gálig Erzsébet a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény igazgatóasszonya mondott el pár gondolatot.

- A mai rohanó világban szerettünk volna egy olyan napot, amikor kicsit megállunk, beszélgetünk, jól érezzzük magunkat. A majálisból befolyó bevételt pedig visszafordítjuk az ellátottaink életkörülményeinek javítására. Elsősorban igyekszünk kulturális kirándulásokat szervezni, ami nagyon sokat jelent az otthonban lakók számára, hiszen itt élik le az életüket, de kíváncsiak arra, hogy mi történik a nagyvilágban. Igyekszünk mindent tartalommal megtölteni, hogy aki ide beköltözik az úgy érezze tartogat még az élet számára is sok szép dolgot.

Az ünnepélyes megnyitón végül Bozókiné Tóth Gabriella, az Alapítvány Kuratóriumának elnöke szólt a megjelentekhez. Beszédében megköszönte a lelkes, szorgalmas és fáradtságot nem ismerő szervezők munkáját, majd jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánt mindenkinek.

A nap folyamán fellépett a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar, a Móravárosi Napköziotthonos Óvoda tánccsoportja, a Darvas, a Dózsa György, a Platán utcai, a József Attila Általános Iskola tanulói, a Constantinum Intézmény Móra Ferenc Általános Iskola 6. és 7. osztályosai, Kovácsovics Fruzsina énekeső, a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola, a KUNPLAST Nyugdíjas Klub, a Főnix Dance Táncstúdió, a Padkaporos Táncegyüttes, Hagyományőrző énekesek, Silver Step Táncstúdió, az Art Kingdom és Szabó Ádám zenész.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 16. 09:04, kedd | Helyi

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

2024. Április 16. 07:59, kedd | Helyi

Iskolai foglalkozás a bankfiókban

Fehér Gyöngyi területi vezető látta vendégül bankfióki mentorprogram keretében a Batthyány Lajos Általános Iskola 3.z osztályosait tanáraikkal.