Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Június 30. 14:00, kedd | Életmód
Forrás: livestrong.com

A tengervíz csodás egészségügyi hatásai

A tengervíz csodás egészségügyi hatásai

Kevés olyan csodálatos dologgal találkoztam, mint a tengervíz. Igaz, nem alkalmas ivásra, de ha véletlenül megkóstolod, akkor sem lesz semmi bajod, csak rettentően sósnak fogod érezni.

Kevés olyan csodálatos dologgal találkoztam, mint a tengervíz. Igaz, nem alkalmas ivásra, de ha véletlenül megkóstolod, akkor sem lesz semmi bajod, csak rettentően sósnak fogod érezni. Ennek a magas sótartalomnak köszönhető az a temérdek pozitív hatás, amit a szervezetünkre gyakorolhat.

Persze nem csak sót tartalmaz a tengervíz, hanem más ásványi anyagokat is. Többek között kalciumot, magnéziumot, vasat, algákat és más szerves anyagokat is.

Allergiásoknak enyhülés

Biztosan észrevetted, hogy egy tengerparti nyaralás alkalmával enyhülnek az allergiás tüneteid. Könnyebb a légzés, kitisztulnak a légutak, jobb a közérzeted. Ez nem csak amiatt van, mert nagy valószínűséggel a tengerparton kevés stressz ér. Sokkal inkább a tengervíz, és ennek sós párája az ami megszabadít a kínzó tünetektől. Megnyugtatja a légutat, fertőtleníti és tisztítja a tüdőt.

Csodásan puha bőr

Nemcsak a légutaknak, hanem a bőrnek is felfrissülést jelent a tenger só tartalma. Tisztítja és táplálja a bőrt, a benne található ásványi anyagok (pl.: magnézium) a bőrön keresztül felszívódnak, fokozzák a sejtek anyagcseréjét és még az ereket is tágítják, így a tengervíz összességében jó hatással lesz az egész szervezetre. Hozzájárul a bőr természetes regenerációjához, visszaállítja a bőr a ph értékét, és minden bőrtípusra jótékonyan hat, sőt, akár a bőrbetegségektől is megszabadíthat. Csökkentheti a bőrgyulladást, a pattanásoktól és mitesszerektől is megtisztulhat a bőr. Ezt a fertőtlenítő, szárító hatását még a napsütés is megerősíti.

Nőgyógyászati problémákra

Ha találkoztál már azzal a jelenséggel, hogy egy balatoni vagy egy klóros, viszonylag meleg vizű strandolás után folyásod volt, vagy még rosszabb, elkaptál valami bacit vagy gombát, akkor most megnyugodhatsz. A tengervíz olyan sós, hogy ilyesmivel nem kell számolnod, sőt segít megszabadulni a már meglévő fertőzéstől is.

Keringés

A sós vízben való úszás, vagy ha csak egy kicsit elmerülünk benne, serkenti a vérkeringést, így jó hatással van a keringési rendszerre és a szívre is. Egy tengerparti nyaralás felér egy gyógyterápiával.

Csökkenti a stresszt

Nyaralás, napfény, láblógatás = zéró stressz. Ha ehhez még hozzá adjuk a tenger nyugtató morajlását, és ásványi anyagokban gazdag mivoltát, akkor egészen biztosak lehetünk abban, hogy hozzájárulunk szervezetünk stressz szintjének csökkentéséhez. Így nyújt teljes körű regenerációt a tengerpart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.