Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2015. Március 10. 20:41, kedd | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

A térség polgármestereit várták egyeztetésre

A térség polgármestereit várták egyeztetésre

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Kiskunfélegyházi járás programozó munkacsoportjának soron következő egyeztetésére várták a térség polgármestereit március 10-én a városházán.

A résztvevőket a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósulható fejlesztésekről és a megye integrált területi programjáról tájékoztatták az illetékes szakemberek.

Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke az egyeztetést megelőzően a sajtó munkatársainak elmondta: Bács-Kiskun megye számára a harmadik legnagyobb uniós fejlesztési forrás – összesen 63 milliárd forint – áll rendelkezésre, hogy a települési önkormányzatok és a megye fejlődjön. Ez a pénzösszeg kizárólag az önkormányzatok, a civil szféra és az egyház számára elérhető. Ráadásul a pályázatok döntő többsége 100 százalékos támogatottságú lesz, így a résztvevőknek csupán egy jó projektet kell kitalálniuk, és ha a megvalósításra forrást nyernek, akkor nulla forint ráfordítással megvalósíthatják azt. Azok a pályázatok, amelyeket jövedelemszerzésre használnának fel az önkormányzatok várhatóan 50 százalékos támogatottsággal fognak megjelenni. A megye területéről a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat az elmúlt két esztendőben több mint 1700 ötletet gyűjtött össze – számolt be erről Rideg László. Az elképzelések szerint tizenhárom kategóriában lehet megvalósítani a fejlesztéseket (pl. bölcsőde-, óvodafejlesztés, csapadékvíz elvezetés, város rehabilitáció, gazdaságfejlesztés stb.). A legnépszerűbb kategória az előzetes számítások szerint a megújuló energia hasznosítása és a turizmus. A pályázatok kiírása nyárra várható – mondta el a közgyűlés elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.