Városlista
2020. április 5, vasárnap - Vince

Hírek

2020. Január 22. 08:30, szerda | Helyi
Forrás: magyarepitok.hu

A Tisza és a Holt-Tisza mellett is fejleszti mellékútjait Tiszakécske

A Tisza és a Holt-Tisza mellett is fejleszti mellékútjait Tiszakécske

A Duna Aszfalt három részprojektben fogja elvégezni a város környéki dűlőutak fejlesztését.

A tiszakécskei önkormányzat kihirdette a város határában tervezett útfejlesztésekre vonatkozó közbeszerzés nyertesét. A Duna Aszfalt három részprojektben fogja elvégezni az összesen nettó 141 millió forintra rúgó beruházást.

Az első részprojekt a Tiszakécskét és a 44-es főutat összekötő 4625-ös (Fő út) útból nyíló dűlőre vonatkozik.

A Holt-Tiszára vezető Oláhházi dűlő 800 méteren kap új aszfaltréteget, a tervezett koronaszélesség 6 méter. Az út kétoldali tömörített zúzottkő padkát kap, a környezetetében levő zöldterületeket is rendezni kell.

A beruházás további két üteme a Tiszakcskétől északra, a Tisza közelében fevő Bögiszőlő dűlőutat érinti. Ezt a jelenlegi földutat mintegy 1 kilométeren aszfaltozzák le a projektben.

Ugyanezt a térséget fejleszti a szintén a Duna Aszfalt által kivitelezendő beruházás, melynek során mintegy 60 hektáron élesztik újjá a Holt-Tisza három holtágának élővilágát. Ahogy azt korábban megírtuk, a projektben sor kerül a holtágak iszapkotrására, a partok rendezésére és a holtágak közötti vízkormányzó műtárgyak felújítására is. Ezzel együtt kiépítik az említett holtágak vízutánpótlását biztosító vízkivételi műtárgyat a Tiszán, valamint átadnak egy tanösvényt is a megújult élőhelyen, az 1-es holtág területén.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 05. 20:18, vasárnap | Helyi

Hétfőtől azokra is gondolnak, akik tornázni szeretnének a TV előtt

Hétfőtől Mozogj otthon! címmel gyógytornászok tízperces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget a közmédia több csatornáján.

2020. Április 05. 20:12, vasárnap | Helyi

Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

2020. Április 05. 12:27, vasárnap | Helyi

Önállóbbak a segítő munkára képzett kutyák

A legtöbb kutya feladathelyzetben nem a feladat megoldásával foglalkozik, hanem a gazdájára nézeget, mintha segítséget várna tőle.

2020. Április 05. 09:54, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

2020. április 5. - Virágvasárnap - Az Úr szenvedésének vasárnapja