Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 02. 14:15, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

A városért imádkoztak

A városért imádkoztak

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén tartottak szentmisét Kiskunfélegyházán ma (február 2-án) a Sarlós Boldogasszony templomban.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén tartottak szentmisét Kiskunfélegyházán ma (február 2-án) a Sarlós Boldogasszony templomban. A hagyományoknak megfelelően ezen a napon a város vezetői és a város népe együtt imádkozik Kiskunfélegyházáért. Levéltári adatok szerint, már az 1800-as években is tartottak szentmisét a városért, a hagyományt a rendszerváltás után elevenítették fel újra.

A délelőtti szentmisén a résztvevők Isten áldását kérték a városra, Boldogságos Szűz Mária anyai oltalmát annak minden lakójára. A misén, a város vezetésével közösen, megemlékeztek arról is, hogy Kiskunfélegyháza 241 éve kapott mezővárosi címet.

A mai alkalom egyben hálaadás is volt a Constantinum óvoda 20. születésnapja alkalmából, ami azt jelzi, hogy Isten szolgálatára és szeretetére nem csak példával, hanem áldozatos munkával és tanítással, a gyermekekről való gondoskodással is rá lehet szolgálni, így a mai ünnep mindenki számára családi, városi, egyházközségi ünnep – mondta el Talapka István címzetes apát. A szentmisén résztvevő szerzetesek számára különleges az idei esztendő, hiszen Ferenc Pápa a 2015. évet a szerzetesek évének nevezte ki. Azt ajánlotta, hogy minden egyházmegyében legyen egy közös ünneplés a szerzetesekkel. A Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye szerzeteseit a mai napon Kiskunfélegyházára várták erre a közös ünnepre. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke ünnepi áldozatát a papsággal együtt mutatta be. Gyertyát szenteltek, a szerzetesek fogadalmának megújításakor pedig meggyújtották ezeket. Az érsek atya a szentmise alkalmával nyitotta meg a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegyében a megszentelt élet évét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit