Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Május 25. 18:00, hétfő | Belföld
Forrás: vg.hu

A vendéglátósoknál 70 százalékkal esett a forgalom a vasárnapi zárva tartás miatt

A vendéglátósoknál 70 százalékkal esett a forgalom a vasárnapi zárva tartás miatt

A vasárnapi zárva tartás több bevásárlóközpontban élénk vitákat okozott az üzemeltetők és a vendéglátásban utazó bérlők között, mivel az utóbbiak a bérleti díj csökkentését szeretnék elérni.

A vasárnapi zárva tartás több bevásárlóközpontban élénk vitákat okozott az üzemeltetők és a vendéglátásban utazó bérlők között, mivel az utóbbiak a bérleti díj csökkentését szeretnék elérni. A meccsek tétje, hogy melyiküknek kell állnia a kárt, amit a vasárnapi bezárás okoz: sok kisvállalkozásnak a profitja mehet rá az intézkedésre - írja a Népszabadság.

A lap szerint alaposan belerondított az üzletközpontok és a bérlők korábban sem feszültségmentes viszonyába az Orbán-kormány a boltok vasárnapi bezárásával. Azok a vendéglátósok, akik a boltzár ellenére is nyitva tartottak az üzletközpontokban, arról számoltak be lapunknak, hogy 20-25 százalékkal estek vissza a bevételeik, miközben az üzemeltetők bő harmadával emelték a cégek által fizetendő rezsihozzájárulást. Tették ezt arra hivatkozva, hogy vasárnap csak miattuk kell nyitva tartani a házat.

A vendéglátósok szerint 70 százalékkal esett vissza a vasárnapi látogatószám az üzletközpontokban. – Az élelmiszer-, textil- vagy műszaki kereskedelemben még igaz lehet, hogy a forgalom egy része péntekre vagy szombatra terelődik át, de a vasárnapi kávét nem fogják szombaton elszürcsölni – vélekedik az egyik fővárosi nagy pláza vendéglátósa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel