Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Szeptember 05. 08:56, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A volt főorvos nem kért vizsgálatot egy beteg halála miatt a zalaegerszegi szívsebészeten

A volt főorvos nem kért vizsgálatot egy beteg halála miatt a zalaegerszegi szívsebészeten

A távozását a múlt héten bejelentő volt főorvos nem jelezte, hogy szükség lenne egy beteg halála miatt vizsgálatra a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetén,

ezért az intézmény sajnálatát fejezi ki, amiért az esetet a távozott főorvos saját érdekei szerint használja fel - közölte szerdán a zalaegerszegi egészségügyi intézmény.

A kórház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Alotti Nasri, a szívsebészet napokban távozott osztályvezető főorvosa "nyilatkozataiban megfogalmazza, hogy nem tudja, indult-e belső vizsgálat egy páciens halála okán".

Az intézmény ezzel összefüggésben azt közölte, hogy egy haláleset ügyében a belső vizsgálat elindítását az adott osztályt vezető főorvosnak kell kezdeményeznie az igazgatóságnál, ugyanakkor az osztályvezető főorvos az esetet "nem jelentette rendkívüli eseményként és nem kezdeményezett igazságügyi boncolást". A halotti zárójelentést Alotti Nasri "maga készítette és írta alá, abban nem tett utalást az esetleges kétséges körülményekre".

A zalaegerszegi kórház vezetése sajnálatát fejezi ki az elhunyt hozzátartozóinak, "amiért szerettük halálát a volt osztályvezető főorvos saját érdekei szerint, utólagosan felhasználja".

A szívsebészeti osztály szakmai munkáját tekintve a betegellátás zavartalanul folytatódik, a műtétek zajlanak. A dolgozók és a menedzsment tagjai minden erejükkel arra törekednek, hogy egy "megújulásra, szakmai többlettudásra képes új osztályt építsenek fel", amihez "higgadtságra, türelemre és időre van szükség" - olvasható a Zala Megyei Szent Rafael Kórház közleményében.



Az előzményekkel kapcsolatban a Zalai Hírlap a múlt héten arról írt, hogy a közösségi médiában megjelent, a kórház vezetésének címzett levelében jelentette be Alotti Nasri, hogy távozik a zalaegerszegi szívsebészet éléről. Indoklásként az osztály "személyi és tárgyi hiányosságaira" és a fokozódó belső feszültségekre hivatkozott, közvetlen előzményként pedig egy 48 éves beteg haláláról tett említést.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház közleményben reagált a levélre, amely "több súlyos, becsület csorbítására alkalmas, a szívsebészeti osztály és a kórház szakmai munkáját megkérdőjelező állítást tartalmaz". A kórház vezetése emiatt jogi lépések megtételét is kilátásba helyezte.

A szívsebészeti osztály valamennyi orvosa közösen nyílt levelet tett közzé, amelyben elítélik "az osztály élén történt személyi változás mögött meghúzódó háttérvonatkozások bármilyen kiteregetését a széles nyilvánosság előtt". Mint írták: rendkívül nagy megkönnyebbülés számukra a változás, szakmai tervekkel felvértezve, hatalmas lelkesedéssel és fegyelemmel várják a jövőt, amelyet ők alakíthatnak a betegek javára.

A zalaegerszegi kórház múlt pénteken az 1998 óta az osztályon dolgozó Rashed Aref szívsebészt nevezte ki új osztályvezető főorvosnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során