Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Január 24. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: vg.hu

A Windows 10 felé terelik az ügyfeleket

A Windows 10 felé terelik az ügyfeleket

Az új generációs processzorokkal szerelt számítógépek egy részénél már csak a Windows 10-hez lesz támogatás, igaz, bizonyos konfigurációknál a korábbi megoldásokra is lesznek még frissítések 2017 nyaráig.

A Microsoft új operációs rendszere már 200 millió eszközön fut.

Az Intel Skylake processzorral szerelt személyi számítógépek egy része már csak a Windows 10 operációs rendszert támogatja majd, igaz, lesznek olyan konfigurációk, amelyekhez egy darabig még jár a teljes körű támogatás a régebbi megoldásokra is. A hírt a napokban jelentette be Terry Myerson, a Microsoft Windows- és eszközfejlesztésért felelős alelnöke egy blogbejegyzésben. A cég támogatási politikájának változása komoly vihart kavart a nemzetközi sajtóban, többen rámutattak arra, hogy ezzel tulajdonképpen megszűnik a felhasználók választási szabadsága, és mindenki arra kényszerül, hogy idővel a Windows 10-et használja.

A Világgazdaság érdeklődésére a Microsoft magyarországi leányvállalatánál közölték, hogy lesznek olyan új, Intel Skylake processzorral ellátott készülékek, amelyek esetében 2017. július végéig támogatják a Windows 7 és 8.1 operációs rendszert is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezt követően megszűnik a folyamatos frissítés, ugyanakkor úgy tudjuk, hogy a legkritikusabb hibákra később is ad ki majd javítást a Microsoft, vagyis nem hagyják magukra teljesen a felhasználókat.

Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mely konfigurációk tartoznak majd az átmenetileg még támogatott körbe, illetve melyeknél szűnik meg azonnal ez a lehetőség, így azoknak az egyéni felhasználóknak és vállalatoknak, akik-amelyek új gépeket szereznének be, de valamilyen oknál fogva ragaszkodnak a régebbi rendszerekhez, érdemes lesz várniuk ezzel még néhány hónapot. A változás főként a céges környezetben használt számítógépeknél jelenthet gondot, ugyanis előfordulhat, hogy bizonyos, az adott társaságnál használt alkalmazások csak a korábbi Windows-verziók alatt futnak, főleg, ha egyedi fejlesztésekről van szó. A támogatás leállítása egyébként nem jelenti azt, hogy a régebbi operációs rendszerek nem futnak majd az új gépeken, azonban a fontos biztonsági frissítések nélkül a számítógép védtelenné válhat a vírusokkal, kémprogramokkal és egyéb kártevő szoftverekkel szemben, amelyek ellophatják a személyes és üzleti adatokat, vagy kárt tehetnek azokban.

Terry Myerson több példát is hozott arra, hogy miért éri meg a Windows 10-et telepíteni az új csipekkel. Így például az új operációs rendszer harmincszor jobb minőségű grafikai megjelenítést nyújt a Skylake processzorral, mint a Windows 7, míg az akkumulátor élettartama háromszorosára nőhet. A Windows 10-et használó eszközök száma már elérte a 200 milliót, ami azt jelenti, hogy ez a Microsoft leggyorsabb ütemben terjedő operációs rendszere. A cég célja, hogy 2018-ra már egymilliárd készüléken fusson az új alapszoftver.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.