Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Június 09. 09:25, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Adathalász csalókra figyelmeztet az OTP

Adathalász csalókra figyelmeztet az OTP

Az OTP arra figyelmeztette ügyfeleit, hogy adathalász csalók az átutalásokra automatikusan beállított napi limit megemelésére illetve a számlájukon található összeg elutalására próbálják rávenni őket

- tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t.

A közleményben kiemelték: az ügyfelek védelmében a bank május 8-tól automatikusan 1 millió forintos napi limitet állított be minden, az OTP internet- és mobilbankból indított átutalásra, amit csak a bankfiókban személyesen, vagy a Mobilbanki alkalmazásban lehet megváltoztatni.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban csalók gyanús tranzakciókra hivatkozva arra kérik az ügyfeleket, hogy ezt a limitet változtassák meg és pénzüket utalják "biztonságos számlára".

Közölték, hogy a bank ilyen kéréssel sosem fordul az ügyfelekhez és ezekben az esetekben azonnal meg kell szakítani a hívást és tájékoztatni a pénzintézetet.

A tájékoztatás szerint a csalók egy másik módszerrel is próbálkoznak: megpróbálják rávenni az ügyfeleket telefonon, sms-ben vagy emailen, hogy új eszközt regisztráljanak mobilbanki alkalmazásukhoz.

Az OTP arra kérte ügyfeleit, kiemelt figyelmet fordítsanak arra, hogy milyen eszközök regisztrálását engedélyezik a Mobilbanki alkalmazáshoz.

Ha új eszköz regisztrálásáról kapnak sms üzenetet, és nem ők szeretnék új eszközről használni a banki szolgáltatásokat, úgy töröljék az üzenetet és ne adják meg a kapott kódot semmilyen felületen - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 15:18, szerda | Helyi

A hosszú élet titka: a sport és az egészséges táplálkozás

Legalábbis ezt vallja Szigeti Ferenc, aki a napokban töltötte 90. életévét.

2024. Július 21. 09:08, vasárnap | Helyi

Nemzetközi versenyen szerepeltek sikeresen a félegyházi birkózók

Nemzetközi utánpótlás szabadfogású versenyt rendezett a Budapesti Vasas, ahol több európai országból és az USA-ból is érkeztek versenyzők.

2024. Július 21. 09:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. július 21. - Évközi 16. vasárnap

2024. Július 21. 09:05, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. július 21. - Évközi 16. vasárnap