Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2017. December 20. 16:20, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Ajándékuk egy kulcs volt az életben való könnyebb boldoguláshoz

Ajándékuk egy kulcs volt az életben való könnyebb boldoguláshoz

A Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium diákjai december 20-án kézzel nem fogható, de annál nagyobb értéket képviselő ajándékot kaptak iskolájuktól karácsonyra.

Az iskola vezetősége úgy döntött, hogy meghívja a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével kitüntetett Görög Ibolya magyar írónőt, akkreditált előadót, aki jelenleg a GProtokoll Szaktanácsadó Bt. vezetője. Az előadónő 1987-től a Parlamentben működő Miniszterelnöki Hivatal protokollosa, majd hét évig volt főosztályvezetője. A szakma legkiválóbb szakértőjeként hét miniszterelnököt is szolgált. Karrierje során rengeteg állam és kormányfő, miniszter, nagykövet, diplomata látogatását bonyolította le, emellett irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit.

A középiskolásoknak tartott előadásán ezúttal az általános viselkedéskultúra volt a főszerep.

Így például az írónő elmondta azt is ha például egy fiatal érettségi után állásinterjúra megy, hogyan lépjen be a terembe, hogyan köszönjön, sőt arról is felvilágosította hallgatóságát, hogy hová és hogyan kell leülni ebben az esetben. De szóba került az előadáson az is, hogy a munkahelyen az első nap kit tegezhet és kit kell magáznia a fiatalnak.

Az előadónő olyan hétköznapi dolgokról beszélt, melyeket mindenki tud, de úgy véleménye szerint ezekről megerősítést kell kapniuk a fiataloknak. Görög Ibolya leszögezte azt is, hogy vannak olyan normák, melyek nem változnak meg. Ha valaki ezeket nem tartja be, akkor a közösség nem fogadja be, mert neveletlennek tartják és így soha nem lehet sikeres az életben.

A siker kulcsa tehát lényegében az, hogy azokat a normákat, melyek évszázadok óta belénk vannak kódolva tartsuk is be. Igaz vannak új elemek is – telefon, internet, számítógép, e-mailezés – melyek korábban nem voltak, sőt a világ is felgyorsult, ráadásul sokat lazultunk is, de mindezek ellenére vannak olyan normák, melyeket így is muszáj betartani.

- A társadalmi együttélés szabályai sokkal szilárdabbak, tehát lazulni lehet, de nem minden közösségben. Érdemes jól viselkedni és jól bánni a többiekkel, mert mi is akkor lehetünk sikeresek – foglalta össze előadásának legfőbb mondanivalóját Görög Ibolya, a vele készített interjúban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 16. 17:04, szombat | Helyi

Külföldről vásárolsz online?

Új áfaszabályok lesznek!

2019. November 16. 09:59, szombat | Helyi

Szakmai nappal indult az 5 éves ciklus

A régi hagyományok szerint tartotta az új választási ciklus első polgármesteri fórumát november 14-15-én a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpontban.

2019. November 16. 09:57, szombat | Helyi

Megmérettettek a megyei borok

Olyan érdeklődés fogadta, hogy egy tűt sem lehetett leejteni a kecskeméti Sheraton Hotel konferenciatermében, mely a tavalyi évhez hasonlóan idén is helyszínt biztosított a II. Bács-Kiskun Megyei Bormustrának.

2019. November 16. 09:53, szombat | Helyi

Hat tipp a ráncok ellen

Késleltetett öregedés