Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2017. December 20. 16:20, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Ajándékuk egy kulcs volt az életben való könnyebb boldoguláshoz

Ajándékuk egy kulcs volt az életben való könnyebb boldoguláshoz

A Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium diákjai december 20-án kézzel nem fogható, de annál nagyobb értéket képviselő ajándékot kaptak iskolájuktól karácsonyra.

Az iskola vezetősége úgy döntött, hogy meghívja a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével kitüntetett Görög Ibolya magyar írónőt, akkreditált előadót, aki jelenleg a GProtokoll Szaktanácsadó Bt. vezetője. Az előadónő 1987-től a Parlamentben működő Miniszterelnöki Hivatal protokollosa, majd hét évig volt főosztályvezetője. A szakma legkiválóbb szakértőjeként hét miniszterelnököt is szolgált. Karrierje során rengeteg állam és kormányfő, miniszter, nagykövet, diplomata látogatását bonyolította le, emellett irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit.

A középiskolásoknak tartott előadásán ezúttal az általános viselkedéskultúra volt a főszerep.

Így például az írónő elmondta azt is ha például egy fiatal érettségi után állásinterjúra megy, hogyan lépjen be a terembe, hogyan köszönjön, sőt arról is felvilágosította hallgatóságát, hogy hová és hogyan kell leülni ebben az esetben. De szóba került az előadáson az is, hogy a munkahelyen az első nap kit tegezhet és kit kell magáznia a fiatalnak.

Az előadónő olyan hétköznapi dolgokról beszélt, melyeket mindenki tud, de úgy véleménye szerint ezekről megerősítést kell kapniuk a fiataloknak. Görög Ibolya leszögezte azt is, hogy vannak olyan normák, melyek nem változnak meg. Ha valaki ezeket nem tartja be, akkor a közösség nem fogadja be, mert neveletlennek tartják és így soha nem lehet sikeres az életben.

A siker kulcsa tehát lényegében az, hogy azokat a normákat, melyek évszázadok óta belénk vannak kódolva tartsuk is be. Igaz vannak új elemek is – telefon, internet, számítógép, e-mailezés – melyek korábban nem voltak, sőt a világ is felgyorsult, ráadásul sokat lazultunk is, de mindezek ellenére vannak olyan normák, melyeket így is muszáj betartani.

- A társadalmi együttélés szabályai sokkal szilárdabbak, tehát lazulni lehet, de nem minden közösségben. Érdemes jól viselkedni és jól bánni a többiekkel, mert mi is akkor lehetünk sikeresek – foglalta össze előadásának legfőbb mondanivalóját Görög Ibolya, a vele készített interjúban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 14:00, szombat | Helyi

Szoros versenyben dőlt el a cím

Megyénk java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt ma a főszereplő a megyei pálinkaversenyen.

2020. Június 06. 12:00, szombat | Helyi

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. Június 06. 11:57, szombat | Helyi

A legeltetés ősi hagyomány

Hagyományosan Magyarországon Szent György napján lehet kihajtani a rétre az állatokat.

2020. Június 05. 17:26, péntek | Helyi

Trianon emlékére zúgtak a harangok

Június 4-én az Ótemplom előtti Magyarok Nagyasszonya-szobornál gyűltek össze a félegyháziak, hogy megemlékezzenek nemzeti összetartozásunk ünnepnapjáról.