Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2014. Május 20. 19:32, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Alapítványi kezekbe kerül a gyepmesteri telep

Alapítványi kezekbe kerül a gyepmesteri telep

Júniustól a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány üzemelteti a gyepmesteri telepet. A közszolgáltatási szerződést, mely részletesen szabályozza a telep új üzemeltetési feltételeit.

Júniustól a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány üzemelteti a gyepmesteri telepet. A közszolgáltatási szerződést, mely részletesen szabályozza a telep új üzemeltetési feltételeit, ma (május 20-án) írta alá dr. Medgyesi József, a kuratórium elnöke és Kapus Krisztián polgármester a városházán.

A gyepmesteri telep üzemeltetésének átadásáról áprilisban döntött a város képviselő-testülete. Tekintettel arra, hogy az alapítvány kötelező önkormányzati feladatot vesz át, az önkormányzat éves szinten 7.988.200 forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a gyepmesteri telep működtetéséhez. Mindemellett a városatyák 552.000 forint fejlesztési támogatást szavaztak meg a létesítmény hatékonyabb üzemeltetéséhez.
A döntéshozók reményei szerint a változás mind állatvédelmi, mind állatjóléti szempontból hatékony és eredményes fejlődést hoz a gyepmesteri telep és a kutyamenhely életében, ezáltal a jövőben még több állat életét menthetik meg Kiskunfélegyházán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 21:24, csütörtök | Helyi

Forgalomkorlátozások a Városalapítók Hete Fesztivál idején

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2024. május 23-26. között rendezi meg a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivált valamint a Kiskun Expot.

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.