Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Július 10. 13:52, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Áldásért robogtak városunkba vasparipáikkal (- videoval)

Áldásért robogtak városunkba vasparipáikkal (- videoval)

Évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a keresztény zarándok motorosok találkozója Pálosszentkúton.

A jeles eseményt ezúttal július 6-án rendezték meg. A motorosok érkezésüket követően közös szentmisén vettek részt a kegyhelyen, majd Félegyházára látogattak, hogy áldást kérjenek járműveikre, a rajtuk utazókra és az előttük álló útra.

A Szent István Templom előtt Pecsmán Viktor atya fogadta az érkező zarándokokat:
- A motorozás egy életérzést ad az embernek. A szabadság érzése mellett azonban ott van a felelősség is. Hisz nagy felelősség van azokon, akik motorkerékpárral közlekednek, mert nemcsak magukra, hanem más utazókra is vigyázniuk kell. nemcsak a maga, hanem mások életéért is felelősséggel tartozik. A motor nem egy autó, amely körbevesz bennünket és sok mindentől meg tud óvni. Épp ezért ha épségben és egészségben meg akarunk érkezni valahová, akkor közlekedjünk úgy motorjainkkal, hogy betartva a szabályokat, valóban Isten ott legyen velünk. Az őrangyalunk üljön a hátsó ülésre és ne essen le út közben – fogalmazott Pecsmán Viktor atya, majd a közös imát követően megáldotta a járműveket és a rajtuk utazókat.

A félegyházi látogatást követően Pálosszentkúton folytatódott a rendezvény, melyen az egészen fiatal korosztálytól kezdve az idősekig mindenki jól érezte magát.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 14:01, hétfő | Helyi

Lehet, hogy különcök, de helyén van a szívük

Több mint nyolcszázezer forintot gyűjtöttek a kiskunfélegyházi tetoválófesztivál résztvevői október 19-én a kecskeméti újszülöttosztály részére.

2019. Október 21. 08:39, hétfő | Helyi

NAV ellenőrzés Félegyházán

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága ellenőreinek jelenlétére lehet számítani október 22-én, kedden Kiskunfélegyházán.

2019. Október 20. 15:09, vasárnap | Helyi

Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú – 2016. január 1-től kibocsátott – személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez – közölte a MÁV Zrt. vasárnap.

2019. Október 20. 15:04, vasárnap | Helyi

Kalocsán maradt alul a P&P KHTK

Kalocsán a Gézengúz UKC otthonában vendégszerepelt a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata a megyei bajnokság 6. fordulójában.