Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2016. Október 31. 21:23, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Allahu akbar-ozva rontott rá a német rendőrökre egy 53 éves nő

Allahu akbar-ozva rontott rá a német rendőrökre egy 53 éves nő

Németországban rendőrökre támadt az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egy feltételezett követője, a támadót őrizetbe vették, a rendőrök nem sebesültek meg - jelentette hétfőn hírportálján az N24 hírtelevízió.

Az egykori NDK-ban született, muzulmán vallású 53 éves nő vasárnap reggel az "Allahu akbar" (Allah a leghatalmasabb) kiáltást hallatva, szőnyegvágó késsel rontott rá mühlheimi otthonában a rendőrökre, akiket azért riasztottak a helyszínre, mert az ötödik emeleti lakásból különböző berendezési tárgyakat, köztük lámpákat, könyveket dobált az utcára.

Nem engedte be a rendőröket, akik ezért betörték az ajtót és behatoltak a lakásba. Az elfátyolozott nő ekkor rontott rájuk. A rendőrök paprikaspray-vel válaszoltak a késes támadásra és kilátásba helyezték lőfegyverük használatát - tájékoztatott az esseni rendőrség szóvivője. Az intézkedés közben a támadó könnyebben megsebesült. Egy pszichiátriai intézetbe szállították.

A lakásban talált zászlók arra utalnak, hogy a támadó az IÁ követője. Ügyében a Hessen tartományi rendőrség államvédelmi osztálya kezdett nyomozást. Korábban is volt dolga a rendőrséggel "iszlamista motivációjú bűncselekmények" miatt, ezekről egyelőre nem ismertek részletek. Azt sem tudni, hogy miért dobált tárgyakat lakása ablakán keresztül az utcára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni