Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Május 16. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Amiről nem is gondolnád, hogy árthat a hajadnak

Amiről nem is gondolnád, hogy árthat a hajadnak

Rendszeresen mosod, a balzsamot sem hagyod ki, aztán jöhetnek a pakolások, a hajvégápoló olajok, krémek, hogy hajad egészséges, ápolt és tündöklő legyen.

Szinte hihetetlen, hogy az ilyen alapos ápolás előtt, közben, után is követhetünk el hibákat, melyek árthatnak hajszálainknak.

Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy egészen szokványos tevékenység közben is érheti károsodás a hajszálakat.

Ha nedves hajjal bújsz ágyba
Nyáron még nagyjából rendben van, de a többi évszakban hanyagold a vizes hajjal alvást. Nem érdemes a lustaságra sem fogni! Megfázhat a fejed, illetve összeismerkedhetsz a kellemetlen, ám annál makacsabb korpával.

Ha túlzásba esel
Mondjuk a hajmosás terén! Mert úgy gondolod, minden nap meg kell mosnod a hajad, hogy az ne legyen annyira zsíros. Pedig lehet, pont ez okozza a bajt! Hagyd a hajad néhány napig mosás nélkül, és meglátod, a túlzott zsírosodás is abbamarad.

Ha túl sok a „dörzsi”
Hajmosás után Te is átdörzsölöd a hajad egy törölközővel, méghozzá jó alaposan, hogy alig maradjon benne nedvesség? Hát, nem jól teszed! Ez csak tompává és porózussá változtatja a hajat. Inkább itasd fel a felesleges vizet a „lombkoronádról”.

Ha csak csűröd és csavarod
Ha idegességedben, vagy unaloműzőként eddig az egyik ujjaddal elkezdet csavargatni a hajadat, nem jártál el valami jól! Az ujjaidon lévő szennyeződések a hajvégekre kerülve nem tesznek kifejezetten jót hajkoronád egészségének. Inkább válaszd más módját a stressz levezetésének, az unalom elűzésének.

Ha irányt tévesztettél
Főleg a vastag szálú hajjal rendelkező hölgyeknél fontos, hogy először a hajvégeket, majd az az felett lévő részt fésüld, végül pedig simítsd át a tövektől egészen a végekig a hajkoronád. Ha egy körben szeretnéd „tetőtől talpig” átfésülni a hajad, akár töredezetté is válhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)