Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2019. Május 30. 12:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Arany diplomával és az Év Kórusa díjjal térhettek haza a „Kicsinyek"

Arany diplomával és az Év Kórusa díjjal térhettek haza a „Kicsinyek

Az Éneklő Ifjúság mozgalom 2019-es eseményei között ismét megrendezésre került a Kicsinyek Kórusainak XV. Országos Fesztiválja Kaposváron.

A Szivárvány Kultúrpalotában nyolc gyermekkórus állt színpadra május 11-én.

Nagyné Mészáros Erika, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kórusának karnagya elmondta, hogy először vesznek részt a fesztiválon, amelyről a Magyar Kórusok, Zenekarok, és Népzenei Együttesek Szövetségénél (KÓTA) hallottak. Összesen nyolcvanhét diákkal érkeztek Kaposvárra, műsorukban pedig XX. századi és reneszánsz dallamok csendültek fel.

A kórust Pocskai Roland a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára kísérte zongorán.

Dr. Mindszenty Zsuzsanna, a KÓTA és egyben a zsűri elnöke hangsúlyozta: ilyenkor azt veszik figyelembe, milyen művet választottak a karnagyok, az mennyire illik a gyerekekhez, hogyan hangzik a darab, és mennyire színesek a művek.

A Kiskunfélegyházi Batthyány Kicsinyek Kórusának értékelésében kiemelte az igényes kórushangzást, a tiszta intonációt, a műsorösszeállítást, a szépen megvalósított dinamikai és tempo karaktereket.

A Kicsinyek Kórusa Nagyné Mészáros Erika vezényletével a lehetséges legmagasabb minősítési fokozatot érte el az „Arany Diplomával”. A KÓTA az „Év Kórusa” kitüntető címet adományozta a kórusnak, immár második éve.

A kórusvezető azt is kiemelte, hogy fontosak az ilyen jellegű megmérettetések, a gyerekek ezáltal más kórusokat is hallhatnak, és el tudják helyezni magukat a magyar gyermekkórusok között. Lázas készülődés előzte meg a versenyt, de a megérdemelt jutalom sem maradt el, mely egy kirándulás volt a patcai Katica Tanya élményparadicsomban és a szennai skanzenben.

Lejegyezte: Bense Zoltán

(Forrás: sonline.hu, baon.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)