Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Június 05. 08:16, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - A miskolci vasútvonalon már jelentős késések vannak

Árvíz - A miskolci vasútvonalon már jelentős késések vannak

Már jelentős, akár 50 perces késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, miután kedd este sárlavina árasztotta el a pályát Gödöllő és Aszód között - közölte a Mávinform szerda reggel az MTI-vel.

Az érintett szakaszon az egyik vágányt le kellett zárni a hegyoldalról lezúduló sárlavina miatt. A másik vágányon a vonatok egy szakaszon csökkentett, 10 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek váltakozó irányban. Emiatt az e vonalon közlekedő vonatok utasai átlagosan 40-50 perces késésre számíthatnak - írták a közleményben.
Azt még nem tudni, hogy mikorra tudják megtisztítani a pályát a sártól és a hordaléktól.
A MÁV közlése szerint továbbra is késésekre kell készülni a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, ahol a Duna magas vízállása miatt Almásfüzitő és Komárom között még kedd reggel zárták le az egyik vágányt a forgalom elől. A másik vágányon 80 kilométer/órára kellett csökkenteni a vonatok sebességét. Emiatt ezen a vonalon 15-20 perces késésekre kell készülni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal