Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 02. 11:06, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz/belvíz - Harmadfokú készültség a Hortobágy-Berettyón

Árvíz/belvíz - Harmadfokú készültség a Hortobágy-Berettyón

A legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Hortobágy-Berettyón kedd reggel a Tiszántúli Vízügy Igazgatóság (Tivizig) - közölte Bara Sándor védelemvezető az MTI-vel.

A borzi vízmércénél 352 centiméter a folyó vízállása, s tovább árad - tette hozzá a Tivizig igazgatója.
Bara Sándor tájékoztatása szerint a Berettyó torkolatánál ugyancsak emelni kellett a védelmi szintet: kedden reggel 438 centiméteres vízállásnál másodfokra emelték a készültséget a Berettyó alsó szakaszán. A folyó felső szakaszán továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség.
Hétfő óta 200 hektárral nőtt az elöntött terület a Tivizig működési területén: jelenleg összesen 26 400 hektár áll víz alatt, amelyből 11 500 hektár vetés és szántóföld - jelezte Bara Sándor.
Hozzátette: az igazgatóság 12 belvízvédelmi szakaszából továbbra is 9 szakaszon védekeznek, ebből hét szakaszon másodfokú, kettőn pedig elsőfokú készültség van.
Az igazgatóság 20 szivattyútelepet üzemeltet, amelyek naponta már mintegy négymillió köbméter vizet emelnek át a befogadó folyókba, csatornákba - mondta Bara Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.